Тотнъм потвърди привличането на халфа на Брайтън Ив Бисума, който се превръща в третото ново попълнение на отбора за новия сезон след Иван Перишич и Фрейзър Форстър. 

Националът на Мали привлече вниманието на Антонио Конте със силната си игра срещу Шпорите през последния сезон и при положение, че до края на контракта му с Чайките имаше само година, лондончани решиха да действат. 

Трансферната сума е 25 милиона паунда, като тя може да се увеличи с още 10 милиона във вид на бонуси. Договорът на 25-годишния играч е за 4 сезона, като той трябва да получи и работна виза, която обаче не би трябвало да бъде проблем. 

„Представяте ли си, че съм част от Тотнъм и ще играя в Шампионската лига? Емоциите ми са наистина огромни. Помня, че като дете гледат надпреварата всеки ден и сега не мога да повярвам, че ще бъда част от нея. Просто съм изключително щастлив!“ заяви Бисума пред клубната телевизия. 

Очаква се Тотнъм да продължи да бъде активен на трансферния пазар в стремежа да се подсили както за участието си в Европа, така и за надпреварата във Висшата лига, където целта ще бъде запазване на мястото в Топ 4.