Само споменаването на думата „трофей“ разбужда интереса на Антонио Конте. Това си пролича в последното му интервю, в което беше запитан какви са шансовете на Тотнъм да станат шампион. Мениджърът се усмихна каза: „Разбира се, че искам да спечеля трофей възможно най-скоро, но оставам реалист“. Последният път, в който Тотнъм станаха шампион на Англия беше преди 61 години.

През следващия сезон към дуото Хари Кейн и Хюн-Мин Сон ще се присъедини и Антонио Конте със своите наставления. Това ще е първият му сезон начело на „шпорите“, в който ще стартира от самото начало.

Надежда за Тотнъм обаче има. Под ръководството на Антонио Конте възходът на „шпорите“ е видим. След като пое отбора от 8-а позиция, италианецът успя да класира тима си в Шампионска лига.

Тотнъм беше много силен и на трансферния пазар. Шест нови футболисти на разнообразни позиции акостираха на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“ – Ричарлисон, Иван Перишич, Клеман Ленгле, Ив Бисума, Джед Спенс и Фрейзър Форстър. По този начин Конте иска да укрепи възможно най-много позиции и да постави конкуренция на тях.

По повод на очакванията си относно новия сезон, Конте каза: „Тук има много силни отбори, като Манчестър Сити и Ливърпул. Миналата година Челси спечели Шампионската лига, а тази година спечели Световното клубно първенство. Не трябва да подценяваме  и Манчестър Юнайтед, защото са с много силен състав. Арсенал също, отборът беше много активен на трансферния пазар“.

Мениджърът на „шпорите“ допълни: „Ще бъде труден и вълнуващ сезон, но трябва да се опитаме да подобрим играта си във всички аспекти, които могат да ни накарат да бъдем конкурентоспособни на другите големи отбори.“

Конте успя да спечели титлата във Висшата лига през сезон 2016/2017 с Челси. Този сезон беше и най-силният на Тотнъм през последните години, „шпорите“ завършиха кампанията втори с 86 точки, което е само на 7 зад „сините“ от Лондон.