Антонио Конте защити избора на състав и тактическата постройка след загубата от градския съперник Арсенал с 1:3 в събота. „Шпорите“ гостуват на Айнтрахт Франкфурт в Шампионската лига тази вечер, като загубиха предишния си двубой в Европа от Спортинг Лисабон с 0:2 преди паузата за националните отбори.

Независимо от лекия спад във формата, Конте опроверга прилагането на негативна тактика, като италианският специалист сподели, че може да „научи на футбол много хора“, и след загубата на Манчестър Юнайтед от Манчестър Сити с 3:6, подчерта, че никога не е допускал „шест, седем или осем“ гола в един мач.

„Не, смятам, че за характеристиките на играчите, трябва да защитаваме ситуациите, и ако бяхме успели да екплоатираме ситуацията, особено завършващите пасове, щяхме да имаме възможността да вкараме много голове на Арсенал“, каза той.

„Вместо това, направихме наистина много лоши грешки при тези подавания, защото имахме възможността да играем един на един, но всеки отбор трябва да мисли и разбира начина да играе в различните мачове. Тогава повтарям, че миналия сезон спечелихме с 3:0 – когато загубиш, опонентът ти трябва да даде обяснение, когато ти спечелиш, се случва обратното."

"За мен е важно да се опитам да имам план, да поставя играчите ми във възможно най-добрата позиция да експлоатират своите характеристики. В противен случай може да стане така, че да получиш шест, седем или осем гола, в Англия това се случва много пъти. В моята кариера това никога не е ставало и не обичам да играя отворено и да допускам много свободни пространства. В Англия се случи много пъти. Печелил съм трофеи в Англия и в миналото – мисля, че мога да науча на футбол много хора“, продължи Конте.

Мениджърът на лондончани бе категоричен, че ще даде шанс на играчи единствено и само на база спортен принцип. Емерсон Роял е наказан за срещата във Франкфурт след директния си червен картон срещу Арсенал, като 15-милионната покупка Джед Спенс може да получи шанс за изява. На разположение обаче са и Иван Перишич и Мат Дохърти.

„Феновете трябва да бъдат фенове. Разбирам, че те имат право на мнение, но аз виждам всекидневно какво се случва на тренировките. Опитвам се да дам най-доброто за отбора. Ако ми имат доверие, то тогава ми имат доверие, но аз взимам крайните решения. Ако не съм избрал даден играч, то тогава съм сметнал, че не е готов. Говорим за млад играч с добра перспектива (Спенс), но трябва да избера най-добрия възможен състав. Дохърти игра миналия сезон във всеки мач. Сега това не е така. Не съм глупав, не искам да губя“, завърши наставникът на Тотнъм.