Антонио Конте няма да бъде на резервната скамейка и в съблекалнята на Тотнъм за сблъсъка им от Шампионска лига с Марсилия на „Велодром“. Италианският специалист бе изгонен от рефера Дани Макели след противоречив край на равенството 1:1 със Спортинг Лисабон в сряда, след като попадението на Хари Кейн дълбоко в добавеното време бе отменено от ВАР поради изключително тънка засада.

Според The Guardian, УЕФА е потвърдила оттогава, че ще наложи санкцията на база дисциплинарния си правилник. В резултат на наказанието, Конте няма да има право да поддържа контакт с играчите си на стадиона преди или по време на мача. В добавка, наставникът ще бъде принуден да изгледа двубоя от трибуните.

Нощта бе разочароваща за „шпорите“, които щяха да си гарантират място в елиминациите при един оставащ кръг до края, ако голът на Кейн бе зачетен. Въпреки това, съдбата на лондончани е в техни ръце, като отборът продължава да окупира върха в група D. Тимът се нуждае от точка, за да си осигури завършек сред първите два в таблицата, докато победа ще гарантира първа позиция и място сред поставените при жребия за осминафиналите.