Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте заяви, че ще „умре за този клуб“ до края на сезона, но призна, че договорът, който подписа в началото на кампанията, е странен. Слаби резултати напоследък и наближаващото изтичане на контракта на италианския специалист доведоха до спекулации, че той скоро ще се раздели с клуба.

Но Конте призова за „време и търпение“ преди домакинството на Нотингам във Висшата лига. „Ако ме попитате сега дали съм готов да умра за този клуб? Отговорът е „да“. До края съм готов да умра за този клуб. Но не съм толкова глупав да се самоубия“, започна той. „Шпорите“, които бяха отстранени за ФА Къп миналата седмица и изхвърлени от Шампионската лига от Милан в сряда, са все още в борбата за място в топ 4 в Премиършип.

Бившият наставник на Ювентус, Челси и Интер каза, че е било необичайно да подпише толкова кратък договор, когато се присъединил към клуба през ноември 2021. „Знаете, че с клуба подписахме договор, странен договор, за година и половина. Обикновено подписваш за три години, но смятам, че клубът и аз искахме да видим как ще се развие ситуацията. За клуба да разбере моята личност, моя капацитет като треньор и за мен – от моята страна беше същото. Да разберем дали сме на едно и също мнение и гледаме в една и съща посока. Сега, след година и половина, клубът ме познава, аз познавам клуба и ситуацията е ясна. Трябва да довършим сезона и след това ще видим какво ще стане. Клубът знае отлично какво мисля. Готов съм да умра за този клуб до края на сезона“.

Конте коментира и недоволството на Ричарлисон от липсата на игрово време. Бразилецът се оплака от това, че не играе често за лондончани в интервю тази седмица. Мениджърът на Тотнъм разкри, че дошлият от Евертън миналото лято нападател се е извинил за случилото се. „Той стартира силно при нас, впоследствие получи контузия и отиде на Световното първенство и получи нова травма, която беше сериозна. Завърна се при нас и беше месец извън игра. Той няма гол за нас във Висшата лига, само два в Шампионската лига и беше достатъчно искрен да каже, че сезонът му не е от добрите“.

Италианският специалист добави, че иска да окуражи силен отборен манталитет сред играчите си. „Ако говорим „Аз, аз и аз“, мислим само за себе си. Ричарлисон осъзна постъпката си и се извини, което е добре, защото имах възможност да разясня друг път духа на тима“, завърши Конте.