Президентът на Тотнъм Даниел Леви заяви, че е било "грешка" да наеме Жозе Моуриньо и Антонио Конте. Леви добави, че клубът от Висшата лига е имал нужда да се върне към корените си с новия мениджър Ангелос Постекоглу.

През март бившият старши треньор на Ювентус Конте стана вторият специалист, напуснал лондончани за малко повече от три години, след като привлеченият за заместник на Маурисио Почетино Жозе Моуриньо бе уволнен две години по-рано.

Даниел Леви бе сериозно критикуван в миналото и бе обвиняван за неуспехите на клуба да спечели трофей от 2008-а насам.

"Искам са печеля също толкова, колкото всеки друг", каза Леви по време на форума Fans Forum.

"Раздразнението от липсата на трофеи, както и натискът може би от някои играчи, и голяма част от фенската маса, че трябва да печелим, да харчим пари, да доведем голям треньор, голямо име, вероятно ми се отрази", добави той.

Настоящият мениджър на Челси Почетино бе уволнен от Тотнъм през 2019 година, само пет месеца след като изведе отбора до финал в Шампионската лига.

"Преминах през период, в който почти спечелихме. Имахме много, много добри времена с Маурисио. Не спечелихме трофей, но бяхме много близо и променихме стратегията. Тя беше да доведем успешен специалист и го направихме два пъти. Трябва да се учим от грешките си", каза Даниел Леви.

Той заяви още, че с назначението на Постекоглу са си "върнали Тотнъм обратно". Тимът от Лондон е втори във временното класиране с 13 точки от пет мача, на 2 точки от лидера Манчестър Сити. Тотнъм ще гостува на Арсенал в неделя, а на 30 септември ще приеме третия в подреждането Ливърпул.

"Моуриньо и Конте са страхотни мениджъри, но може би не за този клуб. Ние искаме да играем по определен начин и това означава, че пътят до успеха може да отнеме малко повече време. Точно затова по мое мнение привличането на Постекоглу бе правилното решение", завърши Леви.