Тотнъм обърна Брентфорд от 0:1 до 3:2 след 10 луди минути в началото на второто полувреме и записа важна победа във Висшата лига, за да остане в битката за топ 4. 

Гостите играха силно до почивката и Нийл Мопе им даде предимство в 15-ата минута, който направи добавка след като удар на Айвън Тони бе спасен. В радостта си нападателят имитира Джеймс Мадисън, хвърляйки стреличка за дартс и с това ядоса още повече домакините. 

Тимо Вернер пропусна за Шпорите след това, а гол на Ричарлисон бе отменен за нарушение, за да се стигне до първите минути след паузата, когато Тотнъм преобърна нещата. В 48-ата минута Дестини Удоджи изравни в 48-ата минута с удар отблизо, а веднага след това резервата Бренан Джонсън изравни и също имитира в радостта си Мадисън, за да си върне на Мопе. 

Стигна се и до 56-ата минута, когато Ричарлисон вкара 6-ия си гол в последните 6 мача. Бразилецът вкара, след като удар на Мадисън бе блокиран и се разписа отблизо. 

До края обаче имаше време. Айвън Тони пропусна чисто положение преди в 67-ата минута все пак да върне един гол и да се разпише за втори път след завръщането си, наказвайки ужасна грешка на Удоджи. 

В добавеното време Викарио изби удар на Баптист и така запази победата на Шпорите, които събират 43 точки и се изравняват с Астън Вила. Брентфорд е 15-и с 22 точки и е само на 4 от опасната зона.