Мениджърът на Тотнъм Ангелос Постекоглу похвали 22-годишния Бренан Джонсън за развитието му и заяви, че е впечатлен от представянето на нападателя в дебютния му сезон с екипа на "шпорите".

Джонсън се присъедини към лондончани в последния ден на трансферния прозорец през септември от Нотингам Форест и първоначално не успяваше да остави отпечатък, реализирайки само един гол през първата част от сезона. За сметка на това футболистът от Уелс се представя на ниво от декември насам, отбелязвайки попадение при победите над Брентфорд и Брайтън, а имаше и ценен принос в мачовете срещу Кристъл Палас и Лутън.

"Бренан беше супер през уикенда. Той все още е млад, развива се. Премина в голям клуб, където очакванията са по-големи, но като цяло мисля, че се справя наистина добре. Беше титуляр в два мача преди да го използвам като резерва и се справи отлично срещу Астън Вила. Беше страхотен срещу Фулъм, а при включването си в мача срещу Лутън също имаше принос", каза Постекоглу.

Бренан Джонсън има шанс да попадне сред титулярите за лондонското дерби срещу Уест Хям във вторник, подобно на Тимо Вернер.

Ангелос Постекоклу не пожела да коментира бъдещето на привлечения под наем от РБ Лайпциг нападател.

"Колкото до бъдещето му мога да кажа само, че както при повечето футболисти решенията ще бъдат взети в подходящия момент. Той беше важно попълнение и мисля, че се представя чудесно. Мисля, че хората забравят, че когато подписахме с него Хюн-мин Сон не беше на разположение, а Ричарлисон беше контузен, така че имахме голяма дупка за запълване с него", заяви мениджърът на Тотнъм.

"Шпорите" остават без контузените Фрейзър Форстър, Райън Сесеньон и Манор Соломон, но Мики ван де Вен може да започне като титуляр в защитата на обора.

Ангелос Постекоглу коментира още, че не е било трудно решение да направи Сон капитан на състава.

"Смятам, бе той има естествени лидерски качества, а е такъв и в националния си тим. Нямах съмнения да го поставя в тази позиция. Понякога тази титла е тежест, но представянето му е изключително", обясни специалистът.