Мениджърът на Тотнъм Ангелос Постекоглу вярва, че намиращият се в отлична форма нападател Бренън Джонсън тепърва ще носи успехи на отбора.

Националът на Уелс вкара при равенството 1:1 срещу Уест Хям Юнайтед във вторник и има принос за пет гола в последните си пет мача във Висшата лига.

Джонсън не започна убедително престоя си в Спърс след преминаването му от Нотингам Форест през септември, но постепенно 22-годишният футболист загатна за качествата си и утре ще бъде най-сериозната заплаха в мача срещу бившия си клуб Нотингам.

"След напускането на Хари Кейн загубихме минимум 30 гола, които той щеше да вкара. Хората наблюдаваха как ще го заменим и това може да тежи на раменете на един млад човек. Не че можем да очакваме Бренан да замени Хари, но имахме нужда от голове и асистенции и ми харесва начинът, по който той се справи. Опитахме се да действаме внимателно с него, защото виждам потенциала в него. 

Виждам колко може да се подобри и качествата, които притежава, няма съмнение, че ще паснат много добре на този отбор, но аз няма да му сложа таван, защото това би било несправедливо спрямо него. Харесва ни начинът, по който той напредва, но със сигурност вярваме, че има още какво да даде.  Мисля, че сега той намери малко увереност, последователност и разбиране за това как играем. Но той все още е млад човек и ние го купихме като инвестиция за бъдещето, че каквото и да направи тази година, определено тепърва ще разгърне потенциала си", коментира Постекоглу.
 
Тотнъм допусна 10 гола от статични положения във Висшата лига този сезон, но Постекоглу отхвърли твърденията, че това се е превърнало в ахилесова пета за неговия отбор.

"Мисля, че сме добри на статичните положения. Всеки гол, който допуснете, се дължи на нещо. Срещу Уест Хям дадохме твърде много корнери и това беше проблем за нас, когато го правиш срещу отбор като Уест Хям, който е толкова добре физически", каза още Постекоглу.

Тотнъм ще бъде без контузения Ричарлисон за гостуването на Форест в неделя.