Защитникът на Тотнъм Кристиан Ромеро претърпя много критики през сезона, но мениджърът на тима Анге Постекоглу вярва, че борбените качества на аржентинеца могат да заразят и съотборниците му, предаде Ройтерс.

Световният шампион с Аржентина даде старт на борбата на Тотнъм срещу Арсенал, като наказа с гол грешка на вратаря на "артилеристите" Давид Рая. Това не доведе до избягване на загубата в борбата на отбора му за Топ 4 във Висшата лига, но неговите изяви не останаха незабелязани.

"Той беше изключителен. Той е световен шампион и аз бих дал малко от неговия ентусиазъм на останалите", каза Постекоглу на репортерите след мача.

Защитникът има 22 жълти и два червени картона в 77 мача за "шпорите" за първенство, но е класен футболист и Тотнъм със сигурност има нужда от него, ако иска да се подобри през следващия сезон.

Загубата им в неделя от Арсенал обобщава сезона им. Отборът доминира на моменти и играе привлекателен футбол, но допускат много лесно попадения от тимове, които имат качества в атака.

"Разочароващо е. Резултатът е разочароващ. Искахме да победим заради феновете и клуба. Не успяхме и независимо какво мисля за представянето, винаги резултатът има значение", каза австралиецът.

"Мисля, че футболът ни беше добър. Контролирахме мача в дълги периоди, знаем това. Знаем, че сме отбор, който може да прави това", добави мениджърът.

Два от головете на Арсенал паднаха след корнери, първият беше автогол на Пиер-Емил Хойберг, а другият бе дело на Кай Хаверц, а Букайо Сако се разписа между двете попадения при контраатака.

"Ако смяташ, че да играем защитно е решението на проблема ни, щях да посветя цялото мое време и усилие за това. Но ние не мислим така. Ние имаме много повече работа от това да оправим просто играта при статични положения", категоричен е той.

Тотнъм остава на пето място с 60 точки от 33 мача - седем точки зад Астън Вила, но тимът има два мача по-малко. Тотнъм ще играе до края на първенството срещу Манчестър Сити, Ливърпул и Челси./БТА

Снимка: БГНЕС