Интер е новият носител на Купата на Италия, след като победи Ювентус с 4:2 след продължения на стадион "Олимпико" в Рим.

Дерби д‘Италия предложи страхотно зрелище, особено през второто полувреме, когато драмата беше пълна, а за всички 120 минути "нерадзурите" получиха две дузпи.

Много силен мач направи Самир Ханданович, който спаси всичко възможно и беше с основна заслуга за триумфа на "синьо-черните". Интер печели Купата на Италия за осми път в историята си и за първи път побеждава Юве на финал, след като до този момент "бианконерите" бяха спечелили и двата директни мача между отборите за трофея.

В началото на календарната година Интер надделя над Юве и за Суперкупата на Италия с гол на Алексис Санчес в 119-ата минута, а сега продължава и битката с Милан за Скудетото. В следващия кръг хората на Симоне Индзаги гостуват на борещия се за спасение Каляри, докато "росонерите", които имат две точки аванс на върха два кръга преди края на сезона, приемат Аталанта.

За първи път от 10 години пък Юве остава без спечелен трофей, а оставащите мачове в калчото са без голямо значение за торинци, които вече си гарантираха място в Топ 4, което беше и основната цел, поставена пред Макс Алегри.