За шеста поредна година Лудогорец се класира за груповата фаза на Лига Европа, след като реваншът с Жалгирис завърши 3:3 след продължения и с общ резултат 4:3 разградчани елиминираха съперника си.

Сблъсъкът във Вилнюс предложи жестока драма и българският отбор стигна до равенството с гол от дузпа на Оливие Вердон в 120-ата минута. Преди това домакините поведоха в резултата още преди да е изминала минута игра с гол на Фабиен Урега.

Разградчани успяха да изравнят и отново да излязат напред в общия резултат в 8-ата минута, но в 16-ата Оливер Буф отново даде преднина на Жалгирис. Матиас Тисера изравни за "орлите" в 57-ата минута. Ренан Де Оливейра поведе за трети път Жалгирис в 63-ата минута. Резултатът се запази до края на редовното време и двата тима влязоха в продължения.

И в 120-ата минута Лудогорец стигна до дузпа, след като двама бранители на Жалгирис влязоха в краката на Мануел Шоу и реферът от Германия посочи бялата точка. Зад топката застана Оливие Вердон, който направи резултата 3:3 и прати Лудогорец в групите на Лига Европа, а жребият е утре по обяд.