Лудогорец спечели Суперкупата на България за рекорден шести път, след като победи Левски след изпълнение на дузпи.

Редовното време на националния стадион "Васил Левски" предложи голяма драма с четири гола – 2:2, но при ударите от бялата точка "сините" отново се провалиха, както стана и срещу Хамрун Спартанс в Лигата на конференциите в началото на миналия месец. 

През първото полувреме Левски се представи безупречно във всички фази на играта и логично се оттегли на почивката с гол аванс, дело на Георги Миланов. Халфът се разписа с прекрасен удар извън наказателното поле.

През втората част разградчани вдигнаха темпото и двата отбора имаха своите шансове, но между 68-ата и 72-ата минута Левски допусна две големи грешки, които бяха наказани.

И двете попадения бяха дело на Кирил Десподов, второто от дузпа. Тя дойде след груба грешка на Келиен ван дер Каап и нарушение на Пламен Андреев, който нямаше какво да направи! Хората на Станимир Стоилов обаче не се предадоха и в 92-ата минута Ван дер Каап се реваншира и с гол прати сблъсъка в дузпи. 

При тях младите Марин Петков и Асен Митков не вкараха за Левски, за Лудогорец единствено Рик Джонатан не се разписа и "орлите" ликуваха.