Валенсия удари с 1:0 Реал Мадрид на „Местая“ в изключително нервна среща от 35-ия кръг на Ла Лига. Успехът на „прилепите“ е напът да им подсигури мястото в елита, тъй като тимът на Рубен Бараха е сред потенциално застрашените от изпадане тимове. „Лос бланкос“ завърши мача с намален състав след червен картон на Винисиус Жуниор в 17-минутното добавено време.

Скъпоценният успех за домакините донесе Диего Лопес в 33-ата минута на двубоя, който бе своеобразно отпразнуване на 100-годишнината на стадион „Местая“. В 83-ата минута и Джъстин Клуиверт прати топката в мрежата на Куртоа, но се оказа, че е бил засада. Накрая вратарят Мамардашвили пък направи чудеса от храброст и удържа победата за „прилепите“.

Двубоят бе белязан и от инциденти, куриозен момент и расистки скандал, който едва не доведе неговото прекратяване. В 72-ата минута към терена полетяха куп предмети, а се стигна и до разправия между фен на домакините и Винисиус Жуниор. В крайна сметка прекратяването на срещата се размина.

Така Валенсия събра актив от 40 точки и е на 13-ата позиция, с 5 пункта пред чертата на изпадащите, а до края на сезона остават 3 кръга. Реал е трети със 71 точки.