Лудогорец загуби гостуването си на казахстанския Астана с 1:2 в първи мач от третия предварителен кръг на Лига Европа.

Разградчани пуснаха първа кръв на стадион "Астана Арена" чрез новото си попълнение Ноа Сонко Сундберг. Взетият от Левски защитник откри резултата в 34-ата минута след асистенция на звездата Кирил Десподов.

Радостта на родния хегемон не продължи дълго, защото Зарко Томашевич изравни шест минути след това и двата отбора се оттеглиха на почивка при равенство. 

Очевидно това беше мачът на защитниците, защото трети такъв също записа името си сред реализаторите. Стори го Александър Марочкин малко след подновяването на играта и Астана осъществи пълен обрат.

До края на срещата играта беше изключително изравнена (9:9 удара и 51% владеене на топката в полза на домакините), но не паднаха нови попадения. Реваншът е в Разград на 17 август от 21.00 часа. Победителят от двойката излиза срещу колоса с Аякс (Aмстердам) в плейофите на турнира.

Отборът, който отпадне, ще продължи пътя си в плейофите на Лигата на Конференциите и там очаква победителя от двойката Валмиера (Латвия) - Партизани (Тирана, Албания).