Милан се измъчи сериозно, но постигна сладка драматична победа с 1:0 като гост на Дженоа в луд мач от 8-ия кръг на италианската Серия А. Успехът изкачи „росонерите“ на върха в класирането.

В герой за гранда от Милано се превърна Кристиан Пулишич. Американският национал се появи като резерва и вкара 4-ия си гол с екипа на „росонерите“ в 87-ата минута на мача, с което донесе и скъпоценната победа за гостите.

Попадението му обаче ще предизвика доста спорове, защото той игра с ръка преди отбележи в мрежата на Дженоа, но съдията Марко Пичинини и ВАР прецениха, че тя не е умишлена.

В края се стигна до истинска драма и куриозна ситуация. Оливие Жури застана на вратата  на Милан в 100-ата минута, след като вратарят Майк Менян получи червен картон в 9-ата минута на добавеното време. В 104-ата минута бе изгонен и стражът на домакините  Хосеп Мартинес, който получи втори жълт картон. В последните секунди Жиру направи спасяване и на практика запази победата за Милан и е другият герой за тима си в лудата драма на стадион "Луиджи Ферарис".