Манчестър Сити постигна трудна победа с 1:0 над Стоук в мач от 27-ия кръг на Висшата лига, който се игра на "Етихад".

Домакините имаха голямо притежание на топката през целия мач и владееха инициативата, но имаха сериозни трудности в завършващата фаза на атаката.

Единственото попадение бе дело на Яя Туре в 70-ата минута и така той донесе трите точки на тима си.

"Грънчарите" пък показаха приличен футбол и за пореден път си пролича, че тимът на Стоук е неудобен противник на Сити.

"Гражданите" събраха 57 точки след този мач, като са на 3-ото място в класирането, но тимът е с мач по-малко от лидера Челси и втория Арсенал.

Въпреки победата домакините получиха неприятен удар, тъй като възстановилият се наскоро от контузия Стеван Йоветич отново получи травма и бе принудително заменен минути, след като влезе на терена като резерва.
 



Мачът започна с добро темпо, като домакините логично наложиха натиск над противника и първата ситуация за гол не закъсня. В 6-ата минута Коларов прати топката в наказателното поле на гостите, но нямаше кой да засече кълбото, а ситуацията бе доста добра. Минута след това пък и Стоук имаше добър шанс. Крауч отклони топката за Адам, който от близка дистанция не успя да насочи топката в очертанията на вратата и я изпрати в аут.

В 15-ата минута Туре свърши страхотна работа и намери Джеко, който в наказателното поле продължи топката за Сабалета, но ударът на последния бе отразен и в крайна сметка се стигна до корнер за "Гражданите".

"Грънчарите" обаче стигнаха до втора много добра ситуация от началото на мача и бяха на косъм от откриване на резултата в 21-ата минута. Крауч намери Уолтърс, който от своя страна видя Адам в наказателното поле, а шотландецът отправи много хубав удар по земя. Джо Харт обаче бе на мястото си и с фантастичен рефлекс изчисти топката в корнер.

В следващите минути не се стигна до нищо кой знае колко фрапантно пред която и да е от двете врати. В 41-ата минута Туре и Негредо направиха страхотна комбинация, която завърши с удар на испанеца, който за негово съжаление мина покрай вратата.

В самия край на полувремето Джеко направи двойна комбинация със Силва и стреля от малко над 20 метра, като бе близо до попадението, но топката излезе в аут. Кълбото обаче бе съвсем близо от това да влезе във вратата.

След почивката темпото на игра бе малко по-бавно и в 48-ата минута Джеко отправи доста нескопосан удар.

В 58-ата минута Сити получи възможност да изпълни пряк свободен удар от около 25 метра, като зад топката застана Яя Туре, но неговият удар отиде право в стената.

Все пак Сити стигна до така желаното попадение, което бе дело на Туре в 70-ата минута. Насри видя прекрасно Коларов, който центрира в наказателното поле, а африканецът засече топката от 6 метра и я вкара във вратата на Бегович.

В 74-ата минута Джеко изпусна великолепна възможност, след като бе намерен перфектно на задната греда от Навас, но не направи добър контакт с топката и Камерън я изчисти.

МАНЧЕСТЪР СИТИ - СТОУК 1:0


1:0 Туре 70'

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Харт, Компани, Демикелис, Сабалета, Коларов, Насри, Силва, Туре, Фернандиньо (63 - Навас), Негредо (56 - Йоветич (69 - Гарсия), Джеко

СТОУК: Бегович, Питерс, Шоукрос, Уилсън, Камерън, Адам, Уилън (82 - Етерингтън), Крауч, Одемвинге, Уолтърс (78 - Айрлънд), Арнаутович (68 - Паласиос)