Легендарният бранител на Челси Марсел Десаи смята, че Моуриньо е щял да стане шампион през този сезон дори и ако е водил Манчестър Сити в настоящия им състав.

"Гражданите" тотално се провалиха през кампанията и ще финишират без спечелен трофей, а бъдещето на мениджъра на тима Мануел Пелегрини е под много сериозна въпросителна.

"Аз мисля, че най-големите грешки, които Пелегрини направи, Моуриньо щеше да избегне", обяви Десаи в интервю пред английското издание "Мирър".

"Защо ли? Това е много просто. Първо, става въпрос за защитата. Моуриньо може да я изгради много добре, а след това Пелегрини при който очевидно таланта на играчите е номер 1 не успява да изгради добре колективната единица на отбора си, а Жозе би се справил перфектно в това нещо".

"Като погледна състава на Сити те имат наистина изключително талантливи играчи. Приятно е да гледаш футболисти като Фернандиньо, Яя Туре, Фернандо... На тях обаче им липсва колективната дисциплина. Пелегрини има страхотни индивидуалисти в състава си, но се нуждае от изграждане на силен колектив".

Десаи също така коментира и какво мисли за трансферните стратегии на Ван Гаал и Моуриньо.

"Ван Гаал ще избере по три варианта на всяка позиция и ще се спре на един от тях, а Моуриньо вече има своя първи избор". отсече той.