Валенсия ще бъде най-вероятно без Николас Отаменди в двата мача с Монако за влизане в Шампионската лига и това увеличава слуховете, че аржентинецът ще бъде продаден. 

Бранителят бе спряган за трансфер в Манчестър Юнайтед, но след като Червените дяволи се отказаха от него, сега другият тим от града – Сити е на полпозишън за привличането му. 

Гражданите търсят централен защитник, но досега не успяха да намерят такъв и Отаменди изглежда като добра опция. Проблемът е, че клаузата за предварителното разтрогване на договора му е 50 милиона евро, които едва ли Небесносините ще са готови да дадат. 

Те обаче искат да имат алтернатива на Елиаким Мангала, който като цяло разочарова с представянето си след идването в клуба и затова се нуждаят и от друг играч на позицията. Смята се, че Мануел Пелегрини е близък с играча на Валенсия и това също може да окаже влияние върху евентуалната сделка. 

„Кадена КОПЕ” дори съобщи, че Отаменди е отказал да тренира и отношенията му с треньора Нуно Еспирито Санто са доста влошени, така че раздялата му с клуба явно е близо.