Николас Отаменди официално стана играч на Манчестър Сити. Гражданите потвърдиха привличането на защитника, който в началото на седмицата пристигна на Острова, за да мине тестове и да договори личните си условия. 

Договорът му е за 5 години, а Небесносините плащат на Валенсия 32 милиона паунда, което е почти 45 милиона евро. Отаменди е третото ново попълнение на отбора след Рахийм Стърлинг и Фабиан Делф. 

Той ще играе с №30 и става четвъртият аржентинец в състава след Серхио Агуеро, Пабло Сабалета и Мартин Демикелис. 

„Тук съм, за да дам най-доброто от себе си и да помогна на Сити да постигне целите си. Надявам се, че ще имам възможност да спечеля много трофеи. Да съм в клуб, който отвън изглежда толкова впечатляващо, е сбъдната мечта” заяви бранителят пред официалния сайт на Сити. 

Мениджърът Мануел Пелегрини не пропусна да го похвали. „През миналия сезон Николас бе най-добрият защитник в Испания и затова съм много доволен, че добавихме към състава толкова качествен футболист. Той е утвърден национал и не се съмнявам, че ще свикне бързо с тима, в който познава няколко играчи. Той е техничен, силен в единоборствата и ще се справи отлично във Висшата лига” изтъкна чилиецът.