Стоук шокира Манчестър Сити и постигна успех с 2:0 на "Британия Стейдиъм" в среща от 15-ия кръг на Висшата лига.

Лидерът в класирането бе тотално безличен, но това бе донякъде логично заради многото кадрови проблеми, които се струпаха пред Мануел Пелегрини.

Шакири и Арнаутович пък изиграха феноменален мач за "Грънчарите" и швейцарецът асистира за двете попадения, които бяха на австрийския национал, който бе точен в 7-ата и 15-ата минути.

След този мач "Грънчарите" са 9-и с актив от 22 точки, докато Сити е лидер с 29 точки, но може би само временно, тъй като има мач повече от преследвачите си.

Тази победа пък е по-специална за Марк Хюз, който преди време бе наставник именно на Манчестър Сити.


Мачът започна по най-добрия възможен начин за "Грънчарите" и те стигнаха до попадение още в 7-ата минута.

Шакири показа класата си и напредна с топката, а след това центрира прекрасно в наказателното поле и Арнаутович от шест метра с крак засече кълбото във вратата и матира по този начин Харт.

Домакините се опитаха да реагират по най-бързия начин и през следващите минути притиснаха противника си, като Силва принуди Бътланд да парира по страхотен начин топката след негов силен удар.

И докато Сити се опитваше да възстанови статуквото, домакините вкараха и втори гол.

В 15-ата минута отново Арнаутович бе в прегръдките на своите съотборници и отново след асистенция на Шакири.

Този път австриецът бе изведен по прекрасен начин в наказателното поле от своя съотборник и по техничен начин прокара топката покрай излезлия да го пресрещне вратар, за да удвои аванса на тима си.

Малко след това се наложи Бътланд да спасява силна тупалка на Де Бройне.

Гостите даваха всичко от себе си през следващите минути, но чисто и просто играта им не се получаваше.

В 37-ата минута пък героят Арнаутович бе на косъм от хеттрик, но ударът му с глава мина покрай вратата и така той пропиля "златен" шанс.

Няколко минути след това отново една от звездите на "Грънчарите" бе близо до гола. Той обаче се засуети и вместо да стреля ведната от добра позиция изчака да излезе сам срещу Харт и в крайна сметка топката срещна страничната греда след удара му.

След почивката домакините не промениха облика си и продължиха да демонстрират голямо желание в играта си.

Началните минути на втората част започнаха с предимство за гостите, които създадоха няколко добри атаки, но от тях не се стигна до нищо кой знае колко опасно.

През следващите минути чистите положения липсваха, но домакините бяха на косъм от класически резултат в 69-ата минута, но Шакири пропусна невероятна възможност.

Той бе намерен на празна врата от Арнаутович, но не успя да довкара топката във вратата, а това определено бе пропуска на мача.

Две-три минути след това пък Къркич имаше страхотен шанс да вкара, но Демикелис успя да изчисти топката от голлинията. 

Домакините тотално надиграха своя противник в определени моменти, а за Сити се откри шанс пред Коларов, но от няколко метра той не успя да уцели вратата.

В крайна сметка до края нямаше повече голове и резултатът остана непроменен.

СТОУК - МАНЧЕСТЪР СИТИ 2:0
1:0 Арнаутович 7
2:0 Арнаутович 15

СТОУК: Бътланд, Джонсън, Шоукрос, Волфшейд, Петерс, Уелън, Камерън, Шакири (77 - Ван Гинкел), Афелай (85 - Уолтърс), Арнаутович, Боян (72 - Хосе Мато)

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Харт, Саня, Демикелис, Отаменди, Коларов, Фернандо, Фернандиньо, Де Бройне, Силва (62 - Навас), Стърлинг, Бони (57 - Ихеаначо)