Манчестър Сити ще бъде съперникът на Ливърпул във финала за Купата на Лигата в Англия. Двубоят е на "Уембли" на 28 февруари. 

В драматичен мач Гражданите обърнаха Евертън с 3:1 и наваксаха изоставането си с 1:2 от първия мач. Успехът обаче дойде и с помощта на съдиите, които сбъркаха фатално при решаващия втори гол на домакините. 

Небесносините повече положения, като удариха и две греди, но и гостите имаха своите моменти. Те обаче ще трябва да почакат още за първия си трофей от 1995-а година. Домакините пък се целят в приза, който спечелиха и през 2014-а година. 


Мануел Пелегрини пусна очаквано солиден състав, макар че все пак Харт, Саня и Де Бройне останаха на пейката. За гостите Стоунс действаше като десен защитник, а Лион Озмън стартира. 

Началото бе равностойно без да се стигне до сериозни положения. В 4-ата минута Деулофеу надбяга Мартин Демикелис и нахлу в наказателното поле, но решаващия му пас бе пресечен. 

Постепенно домакините установиха превес и се настаниха в половината на съперника си, но без да притесняват кой знае колко Хоел Роблес. Карамелите пък чакаха своя момент и 18-ата минута го получиха. 

Отаменди допусна грешка, като скочи на шпагат срещу Рос Баркли в центъра, но не успя да го спре. Халфът получи чист коридор, напредна и след като стигна до границата на наказателното поле, отбеляза с отличен изстрел. Преди попадението останаха съмнения за нарушение срещу Серхио Агуеро от Фунес Мори, но то не бе отсъдено. 

Сити успя да отговори с неточен удар на Яя Туре, а в 24-ата минута и да изравни. Силва даде хитър пас към Агуеро, чийто удар бе спрян. Топката попадна във Фернандиньо, който опита удар, а в стремежа си да му попречи Бейнс само отклони топката над собствения си вратар и резултатът стана 1:1. 

Попадението донякъде успокои Гражданите, които продължиха да действат активно. В 36-ата минута късметът им изневери. Агуеро прати бомба от 25 метра, а топката рикошира в гредата. Силва опита да направи добавка, но вратарят Хоел Роблес възстанови брилянтно позицията си и спаси. При този резултат дойде и почивката. 

Малко след нея Евертън пропусна отлична възможност да поведе отново. Деулофеу бе изведен отляво и стреля с десния крак към далечния ъгъл, но Кабайеро очакваше подобен изстрел и се справи. 

В 54-ата минута обаче, късметът покри и Карамелите. След хубаво центриране на Сабалета от аутлинията, Силва отклони с глава в страничната греда, а Яя Туре не успя да направи добавка и гостите оцеляха. В 58-ата минута последва и голямо разбъркване пред вратата на гостите, но те отново се справиха. 

В 70-ата минута натискът на Сити даде резултат, но при спорни обстоятелства. Стърлинг проби до аут линията и върна към точката на дузпата, където влезлият малко преди това Де Бройне засече и реализира. При пробива на Стърлинг обаче, топката напусна терена с цялата си обиколка, но това не бе отчетено от съдиите. 

В 76-ата минута дойде и момента на Агуеро. След корнер топката бе избита, но остана притежание на домакините. Де Бройне центрира отлично отдясно, а аржентинецът засече с глава по великолепен начин и отбеляза за 3:1. 

До края гостите успяха да стигнат само до няколко центрирания, но без сериозни опасности. Баркли завърши двубоя с кървящ нос, но неприятното за домакините бе, че при една ситуация Де Бройне вероятно получи тежка контузия на коляното. Той напусна с обездвижен десен крак на носилка, а в намален състав тимът му все пак удържа успеха. 

Манчестър Сити – Евертън    3:1

0:1    Баркли 18
1:1    Фернандиньо 24
2:1    Де Бройне 70
3:1    Агуеро 76

Манчестър Сити: Кабайеро, Сабалета, Отаменди, Демикелис, Клиши, Фернандиньо, Делф (46 Навас), Туре (65 Де Бройне), Силва (80 Фернандо), Стърлинг, Агуеро
Евертън: Хоел, Стоунс (78 Коулман), Джагиелка, Фунес Мори, Бейнс, Клевърли, Бари, Деулофеу (59 Маккарти), Баркли, Озмън (59 Коне), Лукаку