Мениджърът на Манчестър Сити заяви, че достигането до четвъртфиналите на Шампионската лига е много важно постижение за клуба.

Англичаните за първи път се класираха в топ 8 на надпреварата, след като елиминираха Динамо Киев с общ резултат 3:1, постигнат в първия двубоя в Украйна. В реванша снощи на "Етихад" двата тима не си отбелязаха голове. 

"Доволен съм, защото се класирахме за следващата фаза. Не искахме да форсираме мача, защото нямаше нужда. Те трябваше да рискуват повече, така че нашата цел беше да задържаме топката възможно най-дълго и при възможност да вкараме. Динамо не създаде почти нищо, с изключение на едно положение в края. Мачът беше изцяло тактически и ние го изиграхме добре.

Достигането до четвъртфиналите е много важно постижение за клуба. Преди успявахме да го направим, но нямахме и късмет. Не е нормално да играеш в две поредни години срещу Барселона на осминафиналите", заяви Пелегрини.

Старши треньорът на украинците Сергей Ребров призна, че крайният победител до голяма степен е бил предрешен още в Киев. 

"За нещастие загубихме първия мач в Киев, което до голяма степен се оказа решаващо. Днес създадохме повече шансове. Съперникът също имаше положения. Показахме, че заслужаваме да бъдем в тази фаза на Шампионската лига. За момчетата тези срещи са добър опит. Гледаме към бъдещето с оптимизъм и се надяваме да продължим да се развиваме.

Опитахме се да играем компактно, да контролираме мача както можем. В първата среща имаше напрежение и Манчестър Сити създаде някои ситуации, в който ние трябваше да бъдем по-остри. В този мач също имаше нервност, може би защото играхме като гости. Ако в Киев се бяхме представили така, както в реванша, двубоят щеше да бъде далеч по-интересен", смята Ребров.