Манчестър Сити разгроми Стоук с 4:0 на своя стадион "Етихад" в мач от 35-тия кръг на английската Висша лига. Два гола за домакините мушна Ихиеначо(54',64'), а по веднъж се разписаха Фернандо(35') и Агуеро от дузпа в 43-тата минута.

Първото полувреме започна равностойно, но след половин час игра Фернандо успя да открие резултата. Две минути преди края на първата част домакините получиха право да изпълнят дузпа и Серхио Агуеро бе точен - 2:0.

Втората част започна по-добре за гостите, но Келеши Ихиеначо уби ентусиазма им с два гола в рамките на 10 минути. Той се разписа в 54-тата и 64-тата минута.

По този начин Сити отново измести Арсенал от третото място, но "артилеристите" са с мач по-малко, а Стоук остава на девета позиция и просто доиграва сезона.


Манчестър Сити успя да осъществи домакински натиск още в самото начало, но в началните минути така и не се стигна до гол.

Все пак в 35-тата минута логичното се случи и Фернандо успя да открие резултата за домакините на стадион "Етихад".

Две минути преди края на първата част, "гражданите" получиха право да изпълнят 11-метров наказателен удар. Серхио Агуеро застана зад топката и с премерен шут в ъгъла удвои преднината на своите.

"Грънчарите" започнаха второто полувреме далчеч по-добре и Хоселу изпусна невероятно положение в 48-та минута, когато Арнаутович достави прекрасна топка към него в наказателното поле и нападателят на Стоук стреля, но топката премина на сантиметри от горната греда.

Десет минути след подновяването на играта и Диуф пропусна отлична възможност да намали резултата. Той стреля с глава след изпълнение на корнер, но този път Джо Харт улови.

Яя Туре отправи първия изстрел за второто полувреме за домакините, но вратаря спаси. Само минута по-късно Арнаутович се оказа на стрелкова позиция на другата врата и отправи страхотна тупалка към Джо Харт, който показа завиден рефлекс и успя да избие.

Малко по-късно Сити все пак стигна до трети гол. Келеши Ихиеначо се оказа необезпокояван на 3 метра от опразнената врата на Стоук и без проблеми направи резултата класически.

Ихиеначо отбеляза втория си гол в срещата, само десет минути по-късно и покачи резултата на 4:0. Той получи страхотен извеждащ пас от свой съотборник, елиминира вратаря и мушна топката в мрежата.

До края на срещата не се случи нищо интересно и Сити отново измести Арсенал от третото място в лигата.

 

Манчестър Сити - Стоук Сити 4:0

Голмайстори:

1:0 Фернандо - 35'
2:0 Агуеро - 43' дузпа
3:0 Ихиеначо - 54'
4:0 Ихиеначо - 64'

Манчестър Сити: Харт, Сабалета, Коларов, Мангала, Отаменди, Туре, Фернандо, Навас, Силва, Ихиеначо, Агуеро

Стоук Сити: Гивън (Хаугард - 46'), Бардсли, Муниеса, Шоукрос, Уошийд, Уилън, Арнаутович, Камерън, Ванга, Хоселу, Диуф

 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/PZxXd81-Lpk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>