Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини заяви, че отборът заслужава да се класира за Шампионската лига през следващия сезон. 

Сити завърши 2:2 с Арсенал в неделя и остана на четвъртото място с 65 точки, на две пред Манчестър Юнайтед. "Червените дяволи" обаче имат мач по-малко и може да изместят "гражданите", ако Юнайтед победи Уест Хям във вторник. В последния кръг от Висшата лига на 15 май Манчестър Сити гостува на Суонси Сити, а Манчестър Юнайтед е домакин на Борнемут.

Първите четири отбора в първенството на Англия получават правото да участват в Шампионската лига, като първите три влизат директно в груповата фаза, а четвъртият играе в квалификациите.

"Все още не сме приключили сезона. Разбира се, когато не всичко зависи от нас е по-трудно, но ще видим какво ще се случи във вторник, когато Манчестър Юнайтед играе срещу Уест Хям. Отборът заслужава да играе в Шампионската лига, защото в 37 мача бяхме сред първите четири отбора в класирането и се надявам в последния кръг да не загубим това място", заяви Пелегрини.

Неделният двубой срещу Арсенал беше последен за него пред феновете на тима. Той ще напусна поста през лятото и ще бъде заменен от Пеп Гуардиола.

"Разочарован съм, че не спечелихме мача. Победата би била страхотен начин да се сбогувам с отбора и публиката. Не искам да анализирам трите години, през които бях в клуба до следващата неделя, но трябваше да спечелим трите точки, а ние не го направихме", коментира още Мануел Пелегрини.