Младият нападател на Манчестър Сити Келеши Ихиеначо призна, че гледа и се учи от играещия блестящо този сезон нападател на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд.

Двамата се представят отлично в иначе скучния сезон за двата отбора от Манчестър. Рашфорд отбеляза седем гола в досегашните си 16 мача за "червените дяволи", а Ихиеначо е пронизал противниковата врата 13 пъти от 34 двубоя.

Сравненията между двамата са неизбежни, но 19-годишният нигериец заяви, че се наслаждава на възможността да се конкурира с младока от Англия.

"Обичам предизвикателствата, така че, когато хората ме сравняват с Рашфорд, това ми дава повече увереност и мотивация", каза той пред "Daily Mail".

"Това ме кара да работя още по-усърдно. Надявам се, че хората ще продължат да ни сравняват, защото това ще ни помогне да поддържаме предизвикателството между нас и през следващите години това ще бъде страхотно за Манчестър".

"Ако ние двамата продължим да играем добре и да бележим много голове за отборите си, ще бъде много интересно", каза още Ихиеначо.

"Рашфорд е страхотен млад талант. Той е голям, силен и взима добри решения, така че той ще бъде един наистина добър играч през следващите години".

"Трябва да се учим от всеки играч. Аз съм научил от Рашфорд много неща и продължавам да се уча. Желая му всичко най-добро и много успехи", завърши нигерийският талант.