Полузащитникът на Манчестър Сити Илкай Гюндоган призна, че е питал бившия си треньор в Борусия Дортмунд Юрген Клоп дали да заиграе на Острова.

Мениджърът на Ливърпул е дал зелена светлина на техничаря, който имаше оферти от двата испански колоса Реал Мадрид и Барселона.

"Ако трябва да бъда честен, поисках съвет от Клоп дали ще бъде правилен ход, ако избера Висшата лига за моя следваща дестинация", призна Гюндоган пред списание "Шпорт Билд".

"Той ми даде положителен отговор и ми обясни, че аз ще се чувствам добре тук и че Висшата лига е перфектното място за мен. Беше хубаво да чуя и от него моите впечатления за това първенство."

"Пеп Гуардиола има невероятна аура. Всеки, който следи футбола е наясно, че неговите отбори винаги са доминирали и са безкрайно успешни."

"Когато Пеп те поиска, това е оценка за твоите качества. А аз бях първият, когото той пожела. Тогава бях контузен и това говори достатъчно. Той изисква много, но ако го слушаш, ще продължиш да се развиваш", добави германският национал.