Агентът на Яя Туре Дмитрий Селюк даде светкавичен отговор на Пеп Гуардиола, но практически изпепели шансовете на своя клиент да играе отново за "гражданите".

"За какво да му се извинявам? Гуардиола спечели няколко мача и се помисли за крал. Живея в Европа и той не може да ме спре да говоря каквото си искам", изригна Селюк пред "Скай спортс".

"Добре, ще се извиня на Гуардиола, но само ако той се извини на Мануел Пелегрини за това, което му причини. Ако си джентълмен, не можеш да правиш нещо подобно. Пелегрини подписа нов договор миналата година, но Сити го изгони заради Гуардиола. Пелегрини е джентълмен."

"Гуардиола трябва да се извини и на Джо Харт. Не е нормално да дойдеш в Англия и да разкараш английски играчи. Трябва да уважаваш държавата, в която идваш и нейния народ."

"Когато Яя дойде в Ман Сити, те само можеха да си мечтая за Шампионската лига. Големите звезди в Европа не искаха да дойдат тук, но Яя го стори. А тогава Сити не беше голям клуб. След неговото идване те започнаха да печелят трофеи."

"Искам Сити да печели всичко, защото така и Яя ще печели трофеи. Сити има страхотни играчи, но Гуардиола иска ново бъдеще за Яя, за Харт... и те няма да са последните. Уважавам друг тип мениджъри - като Клаудио Раниери. Те постигат големи неща без много пари", завърши Селюк.