Манчестър Сити прекъсна серията си от 6 поредни мача във всички турнири без победа, след като разби Уест Бромич като гост с 4:0. 

Серхио Агуеро беше в основата на триумфа, след като вкара два гола и асистира за един на Илкай Гюндоган, който също отбеляза два пъти. 

Домакините нямаха особени шансове и така загубиха за десети път поред срещу съперника си от „Етихад”. Сити има 23 точки и остава на върха с по-добра голова разлика от Арсенал. 


Гуардиола направи 6 промени от дербито с Юнайтед, като Серхио Агуеро се завърна в нападение. Сити отново действаше с трима в отбрана. Венсан Компани бе на пейката, където започна и Кевин де Бройне, имащ лек здравослове проблем. За домакините Джони Еванс се завърна след наказание, а Крис Брънт се появи на мястото на Мат Филипс. 

Първата ситуацията бе за домакините, след като още в 3-ата минута Насер Шадли получи възможност да стреля, но по диагонала прати топката встрани от вратата. 

Сити отговори с удар на Стърлинг, който Фостър спаси. Гостите владееха топката и доминираха, но без да се стигне до нещо кой знае какво. В 16-ата минута Нолито имаше късмет, че остана на терена. Той бе фаулиран от Доусън, а след разправията определено посегна с глава съм съперника и леко го чукна. Реферът обаче му показа само жълт картон. 

Гражданите станаха по-опасни и Стърлинг и Стоунс не успяха да вкарат. В 19-ата минута обаче това стана. Агуеро получи добър пас в коридор от Гюндоган и по диагонала реализира, спирайки серията си от 6 поредни мача без гол. 

Фернандиньо опита късмета си от дистанция, но Фостър отрази. В 26-ата минута Нолито бе изведен бе изведен добре и стреля покрай стража на съперника, но пред голлинията Макоули изби. 

Така обаче се стигна до 28-ата минута, когато Агуеро удвои. Той овладя малко пред наказателното поле и със страхотен удар в горния ляв ъгъл направи 2:0 за своя тим. До почивката гостите контролираха мача и не допуснаха нищо опасно пред вратата си. 

След почивката домакините се подобриха, като заиграха по-активно в предни позиции. Това постави под напрежение донякъде гостите и интригата можеше да се върне в 72-ата минута, когато Рондон от чиста позиция не успя да вкара след пас от левия фланг. 

Получили повече свободни пространства обаче, гостите нанизаха още два гола, за да направят успеха си още по-убедителен. В 79-ата минута Агуеро се превърна в асистент, след като даде отлична топка зад защитата и Гюндоган вкара. 

В 90-ата минута победата на гостите стана още по-убедителна. Този път Агуеро започна всичко, като подаде наляво към Де Бройне, който напредна и след това пусна към Гюндоган, който без да се колебае реализира с прецизен изстрел и оформи крайния резултат.  

Уест Бромич – Манчестър Сити    0:4

0:1    Агуеро 19
0:2    Агуеро 28
0:3    Гюндоган 79
0:4    Гюндоган 90

Уест Бромич: Фостър, Доусън, Олсон (51 Лико), Макоули, Еванс, Ниом, Маклейн, Брънт, Флечър (51 Морисън), Шадли (87 Робсън-Кану), Рондон
Манчестър Сити: Браво, Отаменди, Стоунс, Коларов, Гюндоган, Фернандиньо, Фернандо, Стърлинг (77 Навас), Силва (83 Гарсия), Нолито (68 Де Бройне), Агуеро