Манчестър Сити игра по-добре, но допусна пълен обрат и падна с 1:3 от Челси в дербито на 14-ия кръг в английската Висша лига, играно на стадион "Етихад".

Възпитаниците на Пеп Гуардиола бяха по-активният отбор през първото полувреме, в което гол на Фернандиньо правилно беше отменен. "Гражданите" имаха претенции за дузпа и червен картон за Давид Луис, но реферът не уважи исканията им. Малко преди почивката Сити все пак поведе, след като Гари Кейхил си вкара автогол.

Лондончани бяха натикани в половината си в първия четвърт час след паузата, но пропуски направиха Де Бройне и Агуеро, като белгиецът невярващо нацели гредата отблизо. Така дойде положението за Диего Коста, което беше материализирано от нападателя след прекрасен пас на Сеск Фабрегас.

Челси сътвори пълен обрат в 70-ата минута, като този път Коста изведе Вилиан на добра позиция и кариоката не сбърка. В последната минута Еден Азар сложи точка на спора след поредната невероятна контра на гостите. Дълбоко в добавеното време Сити остана с 9 души заради червени картони на Агуеро и Фернандиньо.

Така Челси събра 34 точки на върха, докато Манчестър Сити остана на трета позиция с 30 пункта на сметката си.


Домакините очаквано започнаха по-активно, но не стигаха до добри ситуации пред вратата на лидера в първенството. Давид Силва имаше претенции за дузпа, след като топката се удари в ръката на падналия на тревата Гари Кейхил, но реферът Тейлър даде знак играта да продължи с изпълнение на корнер.

Малко преди изтичането на четвърт час игра се стигна и до първия опасен удар. Прибраният Челси действаше много добре и Педро пусна назад към Еден Азар, който отправи фалцов изстрел, минал покрай десния страничен стълб.

В средата на първото полувреме и "гражданите" демонстрираха офанзивната си мощ. Александър Коларов пусна за Серхио Агуеро, който се завъртя и стреля около дъгата с левачката, но Тибо Куртоа отрази с една ръка.

Последва центриране на Кевин Де Бройне от фаул в наказателното поле и Фернандиньо отбеляза с глава, но попадението правилно беше отменено заради засада на трима играчи в небесно-синьо. Секунди по-късно Челси отговори с хубава контраатака - Азар финтира Браво, но нямаше ъгъл за стрелба и върнатата назад топка беше изчистена.

Сити имаше претенции за червен картон на Давид Луис, след като кариоката изблъска отскубващият се сам срещу вратаря Серхио Агуеро, но съдията прецени, че бразилецът е действал с рамо. После Кун би отблизо в пеналта, но уцели тялото на бранител, за да стреля неточно с глава минути по-късно.

В последната минута на първата част Сити поведе с автогол на Гари Кейхил. Капитанът на гостите се опита да изчисти остро центриране отдясно на Навас, но заби топката ефектно в мрежата зад Куртоа.

В началото на второто полувреме Сане подаде вдясно за Кевин Де Бройне и той можеше да покачи, но стреля в тялото на Тибо Куртоа по диагонала! На отсрещната врата влезлият като резерва Вилиан шутира по земя, но слабо и неточно.

Много груба грешка в защитата на лондончани позволи на Агуеро да открадне топката, да финтира Куртоа и да стреля във вратата, но Кейхил изчисти пред голлинията!

Натискът на Манчестър Сити ставаше свиреп и в 57-ата минута Де Бройне пропусна най-чистото голово положение в мача! Белгиецът беше намерен с прекрасно центриране отдясно на Навас, но от четири метра нацели напречната греда!

Пропуските на домакините бяха наказани от Диего Коста, който изравни резултата преди изтичането на час игра. Таранът си спря на гърди дългото подаване на Сеск Фабрегас, изпревари Отаменди и разстреля Браво отблизо.

Домакините се втурнаха напред, но Агуеро би право в ръцете на Куртоа при поредната добра възможност за своите. 

Двайсетина минути преди края на редовното време Челси сътвори пълен обрат! Вилиан беше намерен с хубав извеждаш пас от Коста, излезе срещу Браво и вкара с плътен диагонален удар в долния ляв ъгъл!

Момчетата на Гуардиола продължиха да търсят гола, но Отаменди би високо с глава, а Ихеаначо стреля разочароващо с десния крак. 

В последната минута Челси сътвори нова показна контраатака, с която буквално закла своя опонент. Еден Азар получи леко вляво от Алонсо, надбяга Коларов и не сбърка срещу Браво!

В добавеното време червени картони получиха Фернандиньо и Серхио Агуеро. Кун срита Луис, а малко след това неговият съотборник хвана Фабрегас за гушата.

 

Манчестър Сити - Челси 1:3

1:0 Гари Кейхил - 45', автогол
1:1 Диего Коста - 60'
1:2 Вилиан - 70'
1:3 Еден Азар - 90'

 

Червени картони: Агуеро и Фернандиньо - 96'' и 97'

 

Манчестър Сити: Браво, Стоунс (Ихеаначо - 78'), Отаменди, Коларов, Фернандиньо, Гюндоган (Туре - 76'), Сане (Клиши - 69'), Навас, Силва, Де Бройне, Агуеро

Челси: Куртоа, Кейхил, Луис, Аспиликуета, Канте, Фабрегас, Алонсо, Моузес, Педро (Вилиан - 50'), Азар (Батшуай - 94'), Коста (Чалоба - 85')