Манчестър Сити се изложи и изпусна два гола аванс срещу Тотнъм в среща от 22-ия кръг на Висшата лига, която се игра на "Етихад". В крайна сметка двата тима врътнаха реми 2:2, макар че Сити имаше чист аванс от две попадения аванс. 

Домакините имаха неистова нужда от този успех, след като записаха катастрофално поражение от Евертън в миналия кръг. За тяхно съжаление обаче не го постигнаха. 

В крайна сметка Пеп и компания успяха да спрат победната серия на противника им от шест поредни победи във Висшата лига.

Сане откри за Сити в 49-ата минута, а пет по-късно Де Бройне удвои.

За гостите първият гол бе дело на Али в 58-ата минута, а Сон изравни в 77-ата. 

След този мач Сити има 43 точки и е на 5-ото място, докато Спърс е на 2-ата позиция с 46 пункта. 



Срещата започна с добро темпо от страна на домакините и няколко минути след старта на мача Агуеро и Де Бройне направиха много добра комбинация, а в ситуацията се намеси и Сабалета. В крайна сметка обаче се удар, който мина малко покрай вратата.

В 13-ата минута Агуеро отправи мощен удар, който профуча на сантиметри покрай страничната греда, а седем минути след това домакините имаха още една възможност. 

Този път Силва отправи мощен удар от 25 метра, но Лорис бе на мястото си и успя да улови топката.

Надмощието на домакините продължи и последва хубаво воле на Де Бройне от дистанция, което обаче премина покрай вратата.

В 27-ата минута Сити отново стигна до положение, поредно такова. Ударът на Де Бройне обаче не намери целта, макар че той бе на идеална позиция. 

Пет минути след това и Тотнъм направи нещо интересно, но тупалка на Уаняма профуча над вратата. 

В 38-ата минута Лорис спаси акробатично удар с глава на Агуеро, а малко след това успя да се справи и с удар на Стърлинг. До почивката все пак нямаше попадения и резултатът се запази непроменен.

Второто полувреме започна изключително силно за домакините и в 49-ата минута те вече имаха гол аванс.

Сане излезе на позиция сам срещу вратаря, а стражът на гостите направи фрапантна грешка и не успя да улови топката, а германският национал след това я вкара в опразнената врата. 

В 54-ата минута Лорис отново закопа клетите гости. След центриране на Стърлинг стражът не успя да улови добре топката и я изпусна, а след това Де Бройне от близка дистанция реализира. 

Гостите обаче успяха да се върнат в мача и само четири минути след това Али намали след прекрасен удар с глава от близка дистанция, след като засече центриране на Уолкър. 

В 78-ата минута Сон с удар около точката на дузпата успя да изравни, но минути преди това Маринър ощети сериозно Сити, след като не отсъди чиста дузпа за домакините. 

Няколко минути след това гол на Жесус бе правилно отменен за засада. До края резултатът остана непроменен.


Манчестър Сити - Тотнъм 2:2
1:0 Сане 49
2:0 Де Бройне 54
2:1 Али 58
2:2 Сон 77

Манчестър Сити: Браво, Клиши, Сабалета, Коларов, Отаменди, Силва, Туре, Де Бройне, Стърлинг (82 - Габриел Жесус), Сане, Агуеро

Тотнъм: Лорис, Роуз, Уолкър, Алдервейрелд (65 - Уинкс), Вимер (46 - Сон), Дембеле, Уаняма, Ериксен, Али, Дайър, Кейн