Манчестър Сити продължава с терора над Уест Хям през този сезон, след като в среща от 23-ия кръг на Висшата лига разби "чуковете" с 4:0 насред Лондон.

По този начин "гражданите" записаха трети успех над този съперник, след като през лятото се наложи с 3:1 на "Етихад", а в началото на тази година постигна впечатляващ разгром с 5:0 за ФА Къп.

Днешната среща беше паметна за новото попълнение на Сити Габриел Жесус, който освен, че се отличи с асистенция към Кевин Де Бройне, вкара и първия си гол за отбора. Давид Силва също записа името си сред голмайсторите, а трите попадения паднаха през първото полувреме.

След почивката гостите продължиха да диктуват събитията на терена и в 66-ата минута Яя Туре от дузпа направи 4:0. С успеха Сити събра 46 т. и се намира на 5-то място, но 4-ят Ливърпул също е с 46 т. Тотнъм и Арсенал, които заемат съответно 2-ро и 3-то място са с точка повече. Уест Хям пък е на 11-то място с 28 т.


Гостите започнаха мача по-настъпателно и още в 3-ата минута удар на Стърлинг мина над напречната греда. След четвърт час игра Сити спечели фаул на удобна позиция, но изстрелът на Коларов попадна в стената. 120 секунди по-късно логичното се случи и "гражданите" поведоха. Тогава Де Бройне направи двойно подаване с новото попълнение Жезус и белгийският национал с шут малко пред точката за дузпата матира Рандолф за 1:0!

Само четири минути по-късно Сити удвои преднината си. Тогава Сане направи фамозен пробив по лявото крило, премина през двама защитници на Уест Хям и стигна до аутлинията. От там германецът постави топката на тепсия на Давид Силва с пас успоредно на голлинията и за испанския национал остана най-лесното – да вкара в опразнената врата за 2:0!

Малко по-късно момчетата на Пеп Гуардиола пропуснаха нов шанс за гол, след като Силва центрира като по учебник и Стърлинг засече с глава, но топката мина на сантиметри от дясната греда. След половин час игра домакините пропуснаха отлична възможност да се върнат в мача.

Тогава Анди Керъл изведе чудесно Аарон Кресуел, който обаче не успя да нанесе решаващия удар. Всички за "чуковете" приключи в 39-ата минута. Те допуснаха поредна грешка в изнасянето на топката, Сане открадна кълбото и с разсичащ пас между сърцето на защитата изведе Стърлинг. Бившият ас на Ливърпул с едно докосване подаде на Жесус и бразилецът на празна врата откри головата си сметка за Сити – 3:0!

Седем минути след началото на второто полувреме Сане се озова на стрелкова позиция, но в решаващия момент беше блокиран. Сити обаче продължи с пълното си превъзходство насред Лондон и след час игра имаше впечатляващо предимство при владеенето на топката – 73:27%. В 66-ата минута Фегули направи дузпа и Туре с изстрел в долния ляв ъгъл не остави шансове на Рандолф за 4:0 за гостите.

До края Уест Хям стигна до почетен чрез Антонио, който обаче беше отменен заради засада.

Уест Хям – Манчестър Сити 0:4

Голмайстори: 0:1 Де Бройне (17), 0:2 Силва (21), 0:3 Жесус (39), 0:4 Туре (66-д)

Уест Хям: Рандолф, Байръм, Фонте, Рийд, Кресуел, Обианг (64-Снодграс), Нобъл, Фегули (64-Фернандес), Лансини, Анонио, Керъл (80-Флетчър)
Мениджър: Славен Билич

Сити: Кабайеро, Саня, Отаменди, Стоунс, Коларов, Туре, Стърлинг (73-Агуеро), Сане, Де Бройне (68-Фернандиньо), Силва (80-Делф), Жесус
Мениджър: Пеп Гуардиола

Лондон, ст.: "Олимпийски стадион"
Съдия: Кевин Фриенд
Жълти картони: Обианг, Лансини, Керъл (Уест Хям); Жесус, Де Бройне, Стърлинг (Сити)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Cl5iDg8fe_c" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>