Монако би шута на Манчестър Сити от Шампионската лига след победа с 3:1 у дома на своя Луи II. Така тимът се класира за 1/4-финалите на турнира.

Благодарение на правилото за повече голове на чужд терен "монегаските"  елиминираха "гражданите". След двата мача иначе общият резултат е 6:6. 

Домакините имаха сериозен проблем, след като Фалкао не игра днес, но въпреки това започнаха отлично и в крайна сметка стигнаха до два гола предимство чрез Мбапе и Фабиньо в 8-ата и 29-ата минути.

Сане обаче спаси гостите и в 71-ата минута вкара така важното попадение за тях. До края на мача Бакайоко вкара в 77-ата минута за домакините. На практика това се оказа достатъчно. 

Първото полувреме бе по-добро за домакините, докато второто определено бе по-добро за гостуващия тим. Въпреки силното второ полувреме за гостите те отпаднаха.
 


Срещата започна със здрав натиск от страна на домакините и още в 6-ата минута Кабайеро бе принуден да спасява вратата си, след като отрази страхотен удар на Мбапе.

Само две минути по-късно обаче младокът даде аванс на "монегаските". Силва отправи нещо между удар и центриране в малкото наказателно поле, а талантливият Килиан на близката греда засече топката право във вратата. 

Попадението доста стъписа гостите и в 13-ата минута те инкасираха и втори гол, който бе дело на Мбапе, но за тяхна радост попадението бе отменено заради засада. 

В 28-ата минута Де Бройне бе на косъм да излезе на чиста позиция сам срещу вратаря, но в последния момент Раги се справи по превъзходен начин и спря белгиеца. 

Mинута след това Монако удвои аванса на домакините, след като Менди намери Фабиньо с перфектен пас на точката, на дузпата, и последният с прекрасен удар по земя реализира. 

Mалко след подновяването на играта Сити стигна до страхотен шанс да намали и да направи важна крачка към класирането за следващата фаза. Раги обаче попречи в последния момент топката да достигне до Агуеро, който бе на чудесна позиция.

В 62-ата минута Сити стигна до още един голов шанс, но Агуеро не успя да отправи точен удар от няколко метра, тъй като буквално нацели с кората топката. 

Три минути след това Сити стигна до изключителен шанс и Агуеро излезе сам срещу вратаря, но Субашич направи спасяване от световна класа. 

Надмощието на "гражданите" продължи с пълна сила и малко след това Сане също имаше добър шанс, но от малък ъгъл прати топката във външната част на мрежата. 

В 71-ата минута Сане вкара така скъпоценния гол на чужд терен и така Сити направи огромна крачка към класирането в следващата фаза на турнира. Германецът вкара на празна врата, след като Субашич преди това отклони топката след удар на Стърлинг.

В 77-ата минута Бакаайоко засече с глава центриране от фаул на Лемар и на практика довърши гостите.

До края на мача нямаше повече голове. 

МОНАКО - МАНЧЕСТЪР СИТИ 3:1
1:0 Мбапе 8
2:0 Фабиньо 29
2:1 Сане 71
3:1 Бакайоко 77

Монако: Субашич, Раги (70 - Туре), Сидибе, Менди, Фабиньо, Джемерсон, Бакайоко, Лемар, Силва, Жармен, Мбапе

Манчестър Сити: Кабайеро, Саня, Клиши (83 - Ихеаначо), Коларов, Стоунс, Силва, Фернандиньо, Де Бройне, Стърлинг, Сане, Агуеро