Манчестър Сити постигна победа с 3:1 над Хъл Сити в среща от 32-ия кръг на Висшата лига.

По този начин момчетата на Пеп Гуардиола си взеха чудесен реванш за загубата от Челси в миналия кръг.

"Гражданите" са 4-и в класирането с актив от 61 точки след тази среща, докато техният противник е на 17-ото място с 30 точки.

Домакините поведоха в 31-ата минута след автогол на Елмохамади в 31-ата минута, а в 48-ата Агуеро удвои и уби всякаква интрига в срещата.

Попадението за класическия резултат бе дело на Делф, който се разписа в 64-ата минута.


Срещата започна активно за домакините и в 5-ата минута Якупович бе принуден да прави двойно спасяване, след като отрази силни удари на Агуеро и Сане, като спаси втория от упор. Бе истинско чудо, че Сити не отбеляза гол. 

През следващите минути "гражданите" доминираха, но изненадващо до голови положения трудно се стигаше.

В 25-ата минута Туре получи една добра топка от Сане и я насочи във вратата, но ударът му бе неточен. Шест минути след това обаче Сити отбеляза след автогол на Елмохамади. 

След остро центриране в наказателното поле египтянинът си вкара топката във вратата.

Малко след това последва воле на Силва, което бе неточно, а до почивката не се стигна до повече голове.

Все пак две минути след подновяването на играта Кун удвои. Стърлинг стреля от малък ъгъл, но стражът на противника отклони топката с крак, но тя попадна в краката на аржентинеца, който непокрит на далечната греда я прати в мрежата.

В 64-ата минута всичко в този мач приключи, след като и Делф се разписа. Стърлинг го намери на границата на наказателното поле и с премерен удар от там той вкара топката в мрежата на гостите.

До края срещата просто се доиграваше, но все пак гостите стигнаха до почетен гол чрез Ранокия в 85-ата минута, след като италианецът засече топката от малкото наказателно поле. 

МАНЧЕСТЪР СИТИ - ХЪЛ 3:1
1:0 Елмохамади 31
2:0 Агуеро 48
3:0 Делф 64
3:1 Ранокия 85, 

Манчестър Сити: Браво, Клиши, Коларов, Стоунс, Силва (73 - Ихеаначо), Туре (74 - Фернандо), Навас, Делф, Стърлинг, Сане (66 - Нолито), Агуеро

Хъл: Якупович, Доусън, Ранокия, Робъртсън, Евандро (58 - Ернандес), Елмохамади, Н'Диае, Клъкъс, Маркович, Гросицки, Ниасе