Манчестър Сити – Евертън, мач от 1-вия кръг на Висшата лига на Англия, стадион „Етихад“, 22:00 часа българско време.

Гледайте мача на живо ТУК!

Прогнозата на Gol.bg:

Рекордната покупка на Евертън Гилфи Сигурдсон е готов да дебютира точно навреме за новия си тим – в гостуването на един от фаворитите за титлата Манчестър Сити. Все пак босът на „карамелите“ Роналд Куман призна, че исландският национал е готов само за 45 минути игра.

„Той винаги е бил в листата ми за нови играчи, още от старта на миналия сезон. Може да се окаже един от ключовите играчи за Евертън и съм доволен, че най-накрая го взехме. Гилфи може да играе като атакуващ полузащитник, зад нападателя, може да има свободна роля, каквато имаше в Суонзи. Дава различни опции. Наистина съм сигурен, че ще ни направи по-силен отбор“, каза Куман.

Евертън се подсили с общо 9 нови попълнения и мениджърът на Сити Пеп Гуардиола е наясно, че мачът довечера няма да е никак лесен. „Евертън е топ отбор, а и взеха доста нови играчи. Те са един от най-добрите отбори в лигата, сигурен съм в това. Очаквам да играят както през миналия сезон. Те са много стабилни в защита и имат отлични изпълнители“, каза Пеп.

Сити ще бъде без новото попълнение Бенжамен Менди и Илкай Гюндоган, който продължава възстановяването си. Аут е и Фабиан Делф, който се контузи по време на тренировка.

За Евертън няма да играят Рос Баркли, който е с разтежение и Джеймс Маккарти. Сандро Рамирес ще се завърне, след като пропусна победата над Хайдук Сплин в четвъртък заради проблем в петата.

Резултат: 2:0