Манчестър Сити постигна ключова победа във Висшата лига, след като спечели с 1:0 на терена на шампиона Челси. 
 
Кевин де Бройне вкара след почивката, а тимът на Пеп Гуардиола определено заслужаваше да триумфира, тъй като игра по-добре. 
 
Така Гражданите не изпуснаха градския съперник Юнайтед, като двата тима от Манчестър са рамо до рамо в челото отново с по 19 точки, с 5 пред Тотнъм. 
 
Челси остана с 13 точки, допускайки втората си домакинска загуба за сезона, което определено бе разочароващо за Антонио Конте. 

В състава на Челси нямаше изненади, като Еден Азар бе за първи път титуляр във Висшата лига през сезона. Педро и Моузес започнаха на пейката. За Сити Фабиан Делф бе поставен отляво на защитата, а триото в атака бе Сане, Стърлинг и Жезус. 

 
Първата ситуация в мача дойде в 3-ата минута, когато Канте центрира, а Мората стреля с глава от добра позиция, но над вратата. Гостите отговориха с опит на Де Бройне от свободен удар, но Куртоа се справи. 
 
Последваха по-спокойни минути, преди в 13-ата Куртоа да се забави малко при едно изчистване и да прати топката в тялото на Жезус, но за радост на домакините след рикошета топката премина покрай вратата. След това Давид Силва не успя да стреля добре. 
 
Мачът навлезе в русло, което предполагаше по-внимателни действия от съперниците и поради тази причина добрите ситуации да намалеят. Все пак в 26-ата минута при една продължителна атака на Челси Аспиликуета стреля, но Едерсон изби. 
 
Корнерът не само че не донесе нищо на домакините, ами гостите организираха много опасна контра и само лошото подаване на Стърлинг отдясно може би предотврати попадение, тъй като прати топката доста пред Жезус и Силва, никой от които не успя да засече. 
 
В 35-ата минута се случи нещо неприятно за домакините, тъй като Алваро Мората напусна със здравословен проблем. В самия край преди паузата Куртоа спаси едно опасно положение, след като Фернандиньо засече от корнер. 
 
След почивката гостите продължиха да владеят повече, но двата тима действаха предпазливо и не рискуваха много. В 52-ата минута Гражданите поискаха дузпа, след една подане на Жезус, но реферът подмина положението и сякаш бе прав. 
 
Последва неточен удар на Стърлинг, а Сините отговориха със ситуация пред Азар, чийто остър удар обаче, бе отразен с вещина от Едерсон. След  това Давид Силва пропусна, но в 67-ата минута Сити вкара. Кевин де Бройне започна атаката, като взаимодейства с Жезус, който му върна и белгиецът със страхотен удар с левия крак простреля Куртоа. Така 9 от последните 11 гола на халфа са дошли с изстрели извън наказателното поле. 
 
Домакините опитаха да реагират, но без да могат да създадат добри положения, а и времето им изтичаше. В 85-ата минута всичко можеше да приключи, след като Жезус стреля отлично от въздуха, но пред голлинията Антонио Рюдигер изби. 
 
До края лондончани стигнаха само до един неточен удар на Кристенсен с глава след корнер и така се стигна и до неприятната развръзка за тях.  
 
Челси – Манчестър Сити 0:1
 
0:1 Де Бройне 67
 
Челси: Куртоа, Рюдигер, Кристенсен, Кейхил, Аспиликуета, Канте, Бакайоко (72 Педро), Фабрегас, Алонсо, Азар (72 Батшуай), Мората (35 Уилиан)
Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Стоунс, Отаменди, Делф, Фернандиньо, Де Бройне (93 Данило), Д. Силва (76 Б. Силва), Сане (84 Гюндоган), Стърлинг, Жезус