Манчестър Сити – Фейенорд, мач от група F на Шампионската лига, „Етихад Стейдиъм“, 21,45, съдия Иван Кружляк (Слвк)

Вероятни състави: 
 

Ман Сити: Едерсон, Уокър, Мангала, Отаменди, Делф, Туре, Гюндоган, Де Бройне, Б. Силва, Жезус, Агуеро
Фейенорд: Джоунс, Нюкооп, Жуст, Тапиа, Хапс, Ахмади, Вилена, Амрабат, Берхаус, Бьотиус, Йоргенсен

Контузени:

Ман Сити: Стоунс, Менди
Фейенорд: Ван дер Хейден, Ботегин, Вермеер

Гледайте мача на живо ТУК!

Прогноза:

Трудно е да се повярва, че предвид формата, в която се намира, Манчестър Сити няма да победи неубедителния Фейенорд. Пеп Гуардиола твърди, че отборът му не е фаворит, но е напълно ясно, че е точно обратното, предвид 18-те поредни мача без загуба и силната игра. 

Гражданите се наслаждават на сезона и след  като вече си осигуриха класиране напред в Шампионската лига печелейки първите си 4 мача от групата, сега ще опитат да си гарантират и първото място в нея, което ще стане, ако имат по-добър резултат от този на Шахтьор. 

Джон Стоунс ще отсъства няколко седмици поради контузия, но Пеп Гуардиола има опции да го замени, а и Николас Отаменди се завръща, след като пропусна мача през уикенда заради наказание. Компани, Мангала и младия Адарабиойо също са опции. 

Възможно е Гуардиола да даде възможност на някои от по-малко използваните играчи като Яя Туре, Илкай Гюндоган, Данил и Бернардо Силва повече игрово време, а и младоците Фил Фодън и Брахим Диас също се надяват да запишат някоя и друга минута. 

Холандците още са без точка в групата и си личи, че отстъпват по класа на останалите тимове. Те паднаха с 0:4 у дома от Сити и сега едва ли ги очаква нещо по-добро, освен ако не се стигне до известно подценяване, което все пак е малко вероятно да се случи. 

Небесносините определено се забавляват в мачовете си и единствената неяснота на тази етап е каква ще бъде разликата, с която Фейенорд ще бъде победен на „Етихад“. Успех с два или три гола за Сити изглежда най-малкото, което домакините могат да постигнат. 

Резултат: Манчестър Сити – Фейенорд 3:0