Мениджърът на Манчестър Сити – Пеп Гуардиола, изпадна в екстаз след драматичната победа с 2:1 над Саутхямптън в среща от 14-ия кръг на Висшата лига, играна на "Етихад".

Успехът за "гражданите" донесе Рахим Стърлинг в добавеното време, с което английският национал затвърди превъзходната форма, в която се намира. За четвърти път от началото на сезона той вкарва в 84-ата минута или по-късно, включително и в последните три двубоя на "гражданите". По този начин Стърлинг е донесъл 12 от общо 40 спечелени точки за отбора, което е най-добрият резултат на Острова до този момент от сезон 1960/61, когато Тотнъм имаше същия актив.

"Това бе удивителен край на мача. Тази победа означава много. Саутхямптън игра с десет души в наказателното поле и беше трудно да атакуваме. В края натиснахме и така се стигна до фантастичния гол на Рахим. Най-много съм впечатлен от това, че играхме със сърце. След това в съблекалнята ни бе невероятно. Трябва да се наслаждаваме на тези моменти, защото никога не се знае какво може да се случи в бъдеще. Голямата ни цел е да спечелим първенството, но няма как да не се радваме, когато побеждаваме с гол в последната секунда", заяви Пеп.