В трети пореден мач Манчестър Сити се измъчи, но отново успя да спечели. Късен гол на Давид Силва донесе обрат срещу храбрия Уест Хям за 2:1 и подобри актива на тима до 43 точки след 15 кръга. 
 
Така Гражданите изравниха рекорда на Арсенал и Челси от 13 поредни победи във Висшата лига в рамките на един сезон, но по-важното е, че остава на 8 точки пред градския съперник Юнайтед преди дербито на „Олд Трафорд” другата седмица. 
 
Чуковете остават  в зоната на изпадащите с 10 точки, но това определено бе добър мач за тях, от който Дейвид Мойс може да извлече доста позитиви в опита на тима да се изкачи в класирането. 
 
Още в началото Рахим Стърлинг падна в наказателното поле и домакините поискаха дузпа, но реферът Майк Дийн замълча. Сити очаквано доминираше по отношение на контрола върху топката, но в 7-ата минута след корнер Куяте отклони с глава и на далечната греда Антонио бе близо да реализира, но стреля неточно от трудна позиция. 
 
Последваха минути, в които Гражданите продължиха да атакуват, но без да стигат до чисти положения пред Адриан, тъй като не бяха прецизни пред вратата на лондончани. Центриранията също не носеха успех. 
 
Гостите пък трупаха самочувствие и първият точен удар на Сити дойде чак в 25-ата минута, когато Давид Силва стреля, получи се рикошет, но Адриан успя да избие акробатично и да запази вратата си. Последва опасна атака на гостите и удар на Лансини, с който Едерсон не се справи много убедително, но все пак спаси.  
 
Остротата продължаваше да липсва в играта на Небесносините, които бяха шокирани в 45-ата минута, когато Уест Хям поведе. Кресуел центрира отдясно и Анджело Огбона изпревари Отаменди, за да засече с глава и да реализира. 
 
На почивката Гуардиола пусна Габриел Жезус, а Сити очаквано натисна, а в 57-ата минута и изравни. Делф спечели свободен удар след симулация, а Адриан отрази удара на Де Бройне. Стърлинг обаче запази владението и подаде на Габриел, който нахлу в наказателното поле и намери пред вратата Отаменди, който успя отблизо да реализира за 1:1. 
 
Голът вдъхна импулс в играта на Гражданите и Адриан спаси удари на Сане, както и опасен опит на Жезус, след което Стърлинг пропусна да направи добавка отблизо. Гостите разчитаха на контраатаки и при една от тях в 80-ата минута Едерсон спаси удар на Антонио. 
 
В 83-ата обаче, лидерът отново се добра до победата. Де Бройне получи твърде голямо пространство отдясно да центрира, а Давид Силва успя да засече от въздуха и да преодолее Адриан с удар в далечния ъгъл. 
 
В самия край драмата можеше да стане пълна, но при добра атака на гостите Диафра Сако стреля покрай вратата от добра позиция и така Сити успя да удържи преднината си. 
 
Манчестър Сити – Уест Хям 2:1
 
0:1 Огбона 45
1:1 Отаменди 57
2:1 Д. Силва 83
 
Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Отаменди, Мангала, Данило (46 Жезус), Делф, Д. Силва, Де Бройне, Стърлинг, Сане (93 Б. Силва), Агуеро
Уест Хям: Адриан, Сабалета, Райс, Огбона, Кресуел, Едимилсон, Куяте (43 Сако), Обианг, Масуаку, Лансини (69 Арнаутович), Антонио (87 Аю)