Габриел Жезус ще отсъства от терените повече от месец. Това разкри мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола след днешния двубой срещу Кристъл Палас. Срещата завърши 0:0 и спря победната серия на "гражданите" на 18 поредни срещи.

Бразилският нападател се контузи в началото на мача и напусна терена със сълзи на очи. В края на срещата Кевин Де Бройне също получи травма, но според първоначалните прогнози неговата контузия не е сериозна.

"Мисля, че Габриел ще отсъства малко повече от месец. За Кевин ще видим утре дали е просто удар или нещо повече", заяви Гуардиола. - Уважавам физиката в играта във Висшата лига, но съдиите трябва да пазят играчите. Не само най-добрите, всички играчи. Има една граница, над която действията са опасни."

Попитан дали тези контузии ще го накарат да купува футболисти през зимния трансферен прозорец и по-специално за Алексис Санчес, Гуардиола коментира: "Трябва първо да видим състоянието на Жесус и Кевин Де Бройне и тогава ще видим. Алексис е играч на Арсенал и мисля, че ще остане там."