С късен гол на Серхио Агуеро, Манчестър Сити измъкна 2:1 срещу Бристъл Сити в първи мач от полуфиналите на турнира за Купата на Лигата. 

Храбрият тим на Червеношийките бе близо да стигне до сензационно равенство на терена на лидера във Висшата лига Манчестър Сити, но аржентинецът не допусна това.  

Все пак тимът от Чемпиъншип продължава с невероятното се представяне в турнира, след като в предишния кръг елиминира Манчестър Юнайтед и ще приеме Сити в реванша в края на месеца в опит да стигнат до финала. 

Тимът от Чемпиъншип изигра силно първо полувреме и в неговия край заслужено поведе. След почивката домакините очаквано се подобриха и  успяха да направят късен обрат. Реваншът е в края на месеца на терена на Червеношийките и двубоят обещава да бъде крайно интересен. 

В състава на домакините Рахийм Стърлинг бе в ролята на централен нападател, след като Серхио Агуеро започна на пейката. Очаквано Гражданите овладяха инициативата и в 5-ата минута след корнер Кевин де Бройне стреля опасно, но Франк Фийлдинг спаси. 

Гостите обаче бързо показаха, че могат да бъдат опасни и Патерсън получи шанс да стреля от въздуха, но Стоунс блокира шута. След това удар на Брайън рикошира, но Браво бе на място и изби. 

Двубоят влезе в минути, в които Небесносините имаха инициативата, но не стигаха до чисти ситуации. Все пак в 26-ата минута Фийлдинг се справи с нов удар на Де Бройне. 

С минаване на времето Червеношийките трупаха самочувствие и в 33-ата минута Пак накара Браво да се намесва, след като Зинченко изчисти пред  наказателното поле и футболистът на Бристъл Сити стреля остро. 

Корнерите за домакините следваха един след друг и при един от тях Гюндоган опита удар, който бе отклонен, но към Мангала, който отблизо не успя да стреля в мрежата. 

Първата част вървеше към нулево равенство, когато феновете на Ман Сити бяха шокирани. Мангала сбърка при подаване напред, Патерсън отне и намери Рийд в наказателното поле, който изпревари Стоунс и спечели дузпа! Потърпевшият изпълни добре и въпреки че Браво леко докосна топката, не успя да я избие – преднина за Бристъл Сити. 

В добавеното време на първата изглеждаше, че равенството ще бъде възстановено, когато Стърлинг бе изведен от Бернардо Силва, стреля над вратаря, но миг преди топката да спре в мрежата, Флинт я изби под гредата и така запази  преднината на тима от Чемпиъншип. 

След паузата мачът продължи да бъде интересен. В 53-ата минута Брайън не успя да засече добре отблизо, а при последвалата контра Фийлдинг отново спря удара на Стърлинг. 

Малко след обаче, равенството бе възстановено. Браво хвърли силно напред и намери Де Бройне, който се обърна и тръгна напред. Гостите бяха изнесени напред и след като размени пасове със Стърлинг белгиецът се оказа на добра позиция и с прецизен изстрел възстанови равенството. 

Естествено голът вдъхнови домакините, които продължиха да атакуват ожесточено. Защитата на Бристъл Сити пък започна да се задъхва. В 69-ата минута Де Бройне намери Стърлинг на добра позиция и изглеждаше, че със сигурност ще вкара, но Фийлдинг успя да блокира изстрела с тяло. 

Гуардиола пусна и Серхио Агуеро в стремежа да стигне до обрат, но вторият гол така и не идваше и гостите се бранеха самоотвержено. В последните минути Де Бройне стреля на сантиметри встрани, но Бристъл Сити отговори с опасен удар на Уолш. 

В добавеното време обаче, Агуеро засече с глава центриране на Бернардо Силва, като изпревари вратаря и прати топката в мрежата, за да донесе триумфа. 

Манчестър Сити – Бристъл Сити 2:1

0:1 Рийд 44 дузпа
1:1 Де Бройне 55
2:1 Агуеро 92

Манчестър Сити: Браво, Данило, Стоунс, Мангала, Зинченко (79 Уокър), Туре (71 Агуеро),  Гюндоган, Де Бройне, Б. Силва, Стърлинг, Сане
Бристъл Сити: Фийлдинг, Райт, Флинт, Бейкър, Магнусон (73 Уолш), Браунхил, Пак, Смит, Брайън, Патерсън, Рийд