Манчестър Сити загуби неочаквани точки, след като стигна само до 1:1 при гостуването си на Бърнли в първи мач от 26-ия кръг на Висшата лига. 
 
Гражданите имаха сериозна доминация, но се отчетоха със серия от пропуски, един от които - на Рахийм Стърлинг, със сигурност е сериозен претендент за пропуск на сезона!
 
Това се оказа важно, тъй като минути след това Виненочервените изравниха и стигнаха до точката. Макар и да нямат победа вече в 9 мача, те остават 7-и с 36 точки. Сити пък е с 69 на комфортната първа позиция. 

Интересното в състава на Сити бе, че резервите бяха с една по-малко. Иначе Серхио Агуеро водеше атаката, а Гюндоган и Бернардо Силва стартираха. Компани замени Лапорт в защита, а Давид Силва липсваше. 

 
На Гражданите отне известно време преди да успеят да създадат първата опасност, но все пак в 14-ата минута Компани се оказа на отлична позиция на далечната греда при едно центриране, но не успя да засече. 
 
В 22-ата минута обаче, магия от Данило изведе гостите напред. Бранителят получи пред наказателното поле, никой от домакините не го атакува и с великолепен фалцов удар прати топката в левия ъгъл, не оставяйки шансове на Ник Поуп. Страхотен гол! 
 
Последва удар на Стърлинг, който Поуп спаси, а след това домакините се активизираха. Бен Мий стреля много опасно, но Едерсон се разтегна и изби. В 38-ата минута отново защитникът се оказа на добра позиция на далечната греда след корнер, но насочи покрай вратата. 
 
В 40-ата минута при контра Де Бройне реши да завърши сам, вместо да подаде на Агуеро. Той отправи удар с десния крак, който Поуп блокира. Топката се оказа в Кун, но аржентинецът бе подведен от първото си докосване и не успя да вкара. В добавеното време на първата част Серхио пак имаше шанс, но този път Поуп го спря и така почивката дойде при аванс от 1:0 за гостите. 
 
След паузата само за няколко минути Сити можеше да реши всичко. Първо Агуеро бе изведен добре в наказателното поле, но ударът му бе блокиран от защитник. Малко след това при контра аржентинецът подаде на Стърлиг, но пасът бе малко назад и  Рахийм стреля над вратата. После и Данило отправи нов опасен изстрел, но Поуп спаси. 
 
След това играта се поуспокои, което даде възможност на домакините да се окопитят и в 69-ата минута направиха опасна атака, при която Аарън Ленън получи в наказателното поле, стреля силно, но Едерсон отклони, а след рикошет в гредата гостите оцеляха. 
 
Само 2 минути след това пък, Рахийм Стърлинг направи пропуска на сезона и пропусна да реши всичко! Де Бройне изведе вдясно Уокър зад защитата, който пусна успоредно на голлинията във вратарското поле. Стърлинг бе абсолютно сам, но от около 2-3 метра отклони топката покрай целта, което направо изглеждаше невъзможно да се случи.  
 
И както обикновено се случва, това струваше скъпо на Сити. В 82-ата минута Лоутън центрира отлично отдясно, а Йохан-Берг Гудмундсон се измъкна, за да засече с левия крак и макар и Едерсон да докосна топката, този път не успя да предотврати попадението. 
 
Бърнли – Манчестър Сити 1:1
 
0:1 Данило 22
1:1 Гудмундсон 82
 
Бърнли: Поуп, Бардсли (46 Лоутън), Лонг, Мий, Тейлър, Гудмундсон, Корк, Хендрик, Ленън, Воукс, Барнс
Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Компани, Отаменди, Данило, Фернандиньо, Гюндоган, Б. Силва, Де Бройне, Стърлинг (74 Диас), Агуеро