Дори ексцентричният футболен хулиган Джоуи Бартън преклони глава пред бившия си клуб Манчестър Сити, определяйки "гражданите" за най-добрия отбор в света в момента.

Както е известно, лидерът в английската Висша лига съсипа Базел с 4:0 като гост във вторник и практически се класира за четвъртфиналите в Шампионската лига.

"Няма съмнение в това. Те са най-добрият отбор в световния футбол. В този момент няма по-добър отбор от тях в света", каза тежката си дума Джоуи пред Omnisport. 

"Те ще решат титлата в Англия до 10 мача, или дори осем. Ще има останат няколко мача до края на сезона, когато вече ще са шампиони. Борят се за четири трофея. сити е сравнително нов в европейския футбол, но тимът има всички нужни качества, за да спечели Шампионската лига."

"Става дума за това дали може да продължи да играе по същия начин и под голямо напрежение. Това е предизвикателство също така за ПСЖ и за Тотнъм. Защото клубове като Барселона, Байерн Мюнхен и Манчестър Юнайтед са печелили турнира много пъти. Сити, ПСЖ и Тотнъм не са го правили", добави Бартън.