Манчестър Сити - Челси, среща от 29-ия кръг на Висшата лига, стадион "Етихад", 18:00 часа българско време.

Вероятните състави на двата отбора: 

Манчестър Сити: Едерсон, Отаменди, Компани, Данило, Уолкър, Гюндоган, Де Бройне, Силва, Сане, Бернардо и Агуеро

Челси: Куртоа, Кристенсен, Аспиликуета, Рюдигер, Моузес, Алонсо, Канте, Фабрегас, Вилян, Педро и Азар

Прогноза на Gol.bg:
При успех за Сити днес отборът ще направи поредна огромна крачка към титлата във Висшата лига. Не случайно букмейкърите възлагат доста по-големи надежди на "гражданите" за победа днес, отколкото на "сините" от Лондон.

Сити ще бъде без контузените Менди и Фернандиньо, както и без Делф, който е наказан. Стърлинг и Уолкър пък са под сериозна въпросителна за днешния мач. 

Челси от своя страна също има кадрови проблеми, тъй като Ампаду, Бакайоко и Давид Луис са с травми и пропускат срещата, а освен това Баркли е под въпрос. 

Доста интересно е да се отбележи за статистиката, че Сити е успял да спечели само един от последните си четири двубоя срещу Челси у дома на ниво Висша лига.

По-рано през сезона пък "гражданите" успяха да вземат гостуването си на лондончани с минималното 1:0. 

Не може да не се отбележи, че Сити се намира във фантастична домакинска форма и тимът е спечелил последните си 13 мача у дома във Висшата лига. 

При успех днес отборът ще изравни рекорда на Ливърпул по най-голям брой поредни победи у дома в първенството, като "мърсисайдци" са с 14 такива на сметката си от преди няколко години. 

Нашата прогноза за този двубой е успех за Сити с 3:1.

Прогноза: Манчестър Сити - Челси 3:1