Пеп Гуардиола остана възхитен от победата на Манчестър Сити над Челси, с която Гражданите направиха нова крачка към титлата и вече са само на 4 успеха от титлата. 

Бернардо Силва вкара 34 секунди след началото на второто полувреме, за да донесе триумфа, който за наставника е можел да бъде и по-убедителен. 

„Създадохме достатъчно положения, за да спечелим още по-убедително, а освен това не допуснахме чиста ситуация пред нашата врата. Високата ни преса и разиграването на топката бяха отлични. Много съм щастлив, тъй като това е още една стъпка към титлата, но ни остава още работа за вършене. Имаме много точки и се справихме перфектно” заяви Гуардиола. 

„Челси нямаше точен удар във вратата, а обикновено те са отбор, който създава много ситуации, което се видя срещу Барселона. Така че трябва да отчетем работата ни в дефанзивен план. Естествено, че не очаквах да водим с 18 точки. То кой би могъл? Това обаче е резултат от начина ни на игра, защото момчетата се справят прекрасно” добави той. 

Гуардиола обяви, че отборът му не преследва границата от 100 точки, а само титлата, но с подобно представяне съвсем спокойно може да счупи рекорда във Висшата лига, който е 95 точки на Челси от сезон 2004-2005.