Стоук Сити – Манчестър Сити, мач от 30-ия кръг на Висшата лига, стадион „Бет 365“, 22,00 часа, съдия Джонатан Мос
 
Групата на Стоук: Бътлант, Камерън, Мартинс Инди, Стафилидис, Зума, Бауер, Алън, Шакири, Ндиай, Чупо-Мотинг, Питерс, Крауч, Джонсън, Шоукрос, Флечър, Хаугард, Бераино, Собхи
 
Контузени: Диуф, Айрлънд, Грант
 
Групата на Ман Сити: Едерсон, Браво, Уокър, Компани, Лапорт, Данило, Стоунс, Отаменди, Гюндоган, Д. Силва, Б. Силва, Сане, Де Бройне, Стърлинг, Делф, Фернандиньо, Зинченко, Фодън, Туре, Диас, Жезус
 
Контузени: Агуеро, Менди
Под въпрос: Стърлинг, Делф, Фернандиньо
 
Прогноза
 
Пеп Гуардиола се притеснява от подценяване и твърди, че Манчестър Сити все още има работа за вършене, въпреки сериозния аванс в класирането. 
 
Гражданите гостуват на закъсалия Стоук и ще опитат да направят нова крачка към титлата, като наставникът очаква да види ново солидно представяне от своя отбор, особено след поражението в реванша от Шампионската лига. 
 
„Разликата не е нормална за началото на март и наистина почти сме спечелили титлата. Все още обаче не сме шампиони. Срещу Базел никой не смяташе, че ще загубим, но това се случи, така че не трябва да се успокояваме“ заяви той. 
 
Голмайсторът Серхио Агуеро ще пропусне мача заради лек здравословен проблем, но въпреки това Небесносините разполагат с достатъчно потенциал в атака, след като Габриел Жезус вече е възстановен, а и Рахим Стърлинг се очаква да се завърне. 
 
Грънчарите водят битка за оцеляване и нищо добро не ги чака, като макар и да запазиха 3 сухи мрежи в последните 7 мача срещу тима от Манчестър в първенството, в другите 4 двубоя получиха 19 гола. 
 
Все пак лидерът има едва 2 поледи на стадиона в Стоук от последните си 9 сблъсъка там, но и това не би трябвало да увеличи шансовете на домакините кой знае колко и ще бъде истинско чудо, ако вземат нещо от мача. 
 
Все пак не трябва да се забравя как Ман Сити падна от Уигън за ФА Къп наскоро, но въпреки това хората на Гуардиола трябва да стигнат до очакван триумф, с който да се приближат още повече до титлата. 
 
Резултат: Стоук Сити – Манчестър Сити 0:2