Серхио Агуеро ще пропусне гостуването на Манчестър Сити срещу Тотнъм, тъй като контуията му се е възобновила, а причина за това е влизането от Ашли Йънг, след което Гражданите не получиха дузпа. 

Аржентинецът пострада в дербито на Манчестър миналия уикенд и въпреки че записа 24 минути срещу Ливърпул във вторник, се е оплакал от болки в коляното. 

В резултат той пропуска сблъсъка срещу Шпорите, като на този етап Пеп Гуардиола отказа да коментира кога ще се върне, но най-вероятно няма да играе и в други мачове. 

„Заради действието на Ашли Йънг Серхио има проблеми в коляното. Той не може да тренира и въпреки че игра малко срещу Ливърпул след мача заяви, че не може да тича и много го боли. Дано да бъде готов за последните ни двубои, както и за световното първенство” заяви Гуардиола. 

Преди да се завърне в дербито с Юнайтед, Кун не игра един месец поради контузия. Отборът му се нуждае от 5 точки от оставащите 6 мача, за да триумфира с титлата, но за визитата на Шпорите Пеп обяви, че има на разположение само 14 играчи заради наказания и контузии.