Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола демонстрира огромното си уважение към слагащия край на кариерата си легендарен играч на Барселона Андрес Иниеста.

Испанският специалист се познава отлично с халфа от съвместната им работа в тима на каталунците и заяви, че виртуозният футболист му е помогнал да разбере по-добре играта.

"Иниеста ми помогна да разбера по-добре футбола, само докато го гледам. С действията си по терена. Всичко при него се получава по един много естествен и натурален начин. Той прави всичко на терена без напрежение.

Бих могъл да говоря три минути само за това какво значи Иниеста за футболния свят. Той е част от историята на Барселона. Мога само да му благодаря, защото той ми помогна.

След това титлите, които спечелихме, начинът му на игра, поведението му, той е пример за всички. Имам много свидни спомени с Иниеста. Особено приятно ми бе да го гледам как тренира. Впечатляваща е лекотата, с която изпълнява всяко задание. Фантастично.

Пожелавам му всичко най-хубаво за в бъдеще. Надява се, един ден, когато приключи с футбола, да остане в света на футбола, в Барселона и да предаде знанията си на младите", каза Гуардиола.