Шампионът на Англия Манчестър Сити е все по-близо до привличането на Риад Марез, което може да се осъществи до края на седмицата, твърди "Дейли Мейл". 

Гражданите искаха алжиреца още през януари, но тогава от Лестър не пуснаха една от двете си големи звезди. Сега обаче, футболният директор Чики Бегиристайн е на път да уреди футболиста срещу солидните 75 милиона паунда. 

Все още трябва да се уточни точно начина на плащане, но според английското издание това е по-скоро формалност и до сделка със сигурност ще се стигне скоро. 

Мениджърът Пеп Гуардиола иска да подсили състава си с още един флангови играч, след като крилата Рахийм Стърлинг и Лерой Сане записаха 103 мача общо през последната кампания, а сега ще участват и на световното първенство. 

Марез обаче няма да бъде в Русия, така че ще може да се аклиматизира към новия си отбор и да свикне с методите на работа на Пеп. Когато сделката бъде осъществена се очаква Гражданите да насочат вниманието си към халфа на Наполи Жоржиньо, който също е в плановете им.