Звездата на Лестър Риад Марез явно иска сам да усложни трансфера си в Манчестър Сити, тъй като е поискал финансов бонус от Лисиците заради преминаването си при Гражданите. 

Двата клуба са на път да постигнат споразумение за сделка на стойност 75 милиона паунда, но Лестър отказва да даде част от парите на футболиста, който първоначално поиска да напусне още през януари и подаде молба за трансфер, но тогава клубът отряза мераците му. 

Действията на алжиреца изглеждат абсолютно безсмислени, при положение, че при шампионите той ще получава много по-висока заплата от настоящата си, така че изобщо няма нужда от допълнителни бонуси. Той обаче явно смята, че е напълно в правото си да вземе още някой милион. 

Засега не е ясно дали това ще донесе проблеми при осъществяването на трансфера, като все пак очакванията са до сделка да се стигне. 

Марез изкара 4 години и половина при Лисиците, за които записа 179 мача и 48 гола, като бе с основен принос при сензационното спечелване на титлата във Висшата лига за сезон 2015-2016.